Vučić: Zašto Amerikanci ćute na opasnu Helezovu izjavu da je Dejtonski sporazum greška?

Ostavite komentar


  1. „Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da je „mnogo opasna“ izjava ministra odbrane Bosne i Hercegovine (BiH) Zukana Heleza da je Dejtonski sporazum greška i upitao zvaničnike SAD zašto ne reaguju tim povodom.“

    To je davno rekao i Ricard Holbruk, tvorac Dejtonskog sporazuma, kao i Piter Galbrajt americki ambasador u Hrvatskoj u to vrijeme.
    Sporazum je dobar jer je zaustavio rat a bio je osmisljen kao „dotaknuto dno“ odakle je trebala krenuti obnova drzave BiH. Nazalost demontiranje je nastavljeno tako da je BiH danas manje drzava nego sto je bila prvih godina poslije Dejtona.

  2. A šta je definicija debakla, nego konačni rezultat? Možda ste sjajno i borbeno igrali, imali duži posed lopte, više šuteva u okvir gola – ali, računaju se samo golovi. Možda je LePenova imala mnogo glasova, ali uzalud, nema dovoljno mandata. Možda je opozicija u Beogradu i Nišu imala više glasova, ali… dalje znate.

  3. Može Helez da mlati gluposti do mile volje, ali mora da zna da je RS večna i niko je ne može da ukine.

  4. Pa ne reaguju i na neke izjave i postupke koje čini i neko sa naše strane a navodno se buni.
    Očigledno zamajavanje za neuke.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.