Vučić: Želimo ravnotežu između nezavisnosti i odgovornosti sudstva

Ostavite komentar


  1. Sudska vlast pripada sudovima i nezavisna je od zakonodavne i izvršne vlasti, svakako treba doneti resenje u efikasnosti donosenja odluka.

  2. Usaglasavanje domaceg pravosudja sa pravosudjem Eu je tezak i dugotrajan proces,ali ova vlada je pokazala da ima volju i zelju da nas sto pre uvede u drustvo evropskih zemalja!

  3. Nisam član nijedne partije i ponosan sam na svoju “ neutralnost “.
    A kako većina Medija veliča AV ne bi me čudilo da se sam uskoro proglasi
    za Despota ove Teritorije kojoj on sam kroji granice i donosi Zakone . Jel ima nekog da ga probudi i kaže mu da nismo u XIV veku . Glumi skromnost a njegove slike ko tapete na svakoj Tabli-kao da je Saudijski Kralj ili Srećko Šojić ! ili kao Grand zvezda !
    Pa skoro svi naslovi podsećaju na 90-te kao i frizirane TV vesti da nam dobro ide !????
    Ko gleda i veruje u to znači da je uspešno“hipnotisan“ dok normalni i razumni vide katastrofalno stanje : od ekonomije do morala i ljudskih prava . U normalnom svetu Vlade skidaju i nakon tri meseca kada ništa ne urade. Italija , Spanija , V.Britanija , Irska,J.Koreja itd. A ovde Vlastodršci smatraju Državu kao dedovinom a “Bogami i uvredjeni su “ što bi rekao Šojić kada im kada im se servira istina.A narod kao i uvek čeka da im istekne Mandat – a izgubljeno vreme i prazni novčanici ?
    Pošteni Novinari bar se Vi malo vratite u „Realnost“ i probudite svoju savest – ne dozvolite da se kopije Režima iz propalih 90-ih razmnožavaju !
    Sloboda Medija.

  4. Sudstvo nam je nazalost sporo, ali uz naporan rad mozemo ga podici na najvisi nivo.

  5. Svi znamo da je u nasoj zemlji sudstvo sporo ali dostizno i pravicno, sada samo malo da ubrzamo resavanje tih slucajeva i bice sve super.

Ostavite komentar


Politika

Da li je oživljavanjem projekta Jadar, vlast oživela i srpsku opoziciju? 10

Da li je oživljavanjem projekta Jadar, vlast oživela i srpsku opoziciju?

Ponovnim otvaranjem teme eksploatacije litijuma i obnovom projekta “Jadar”, stvoren je kontinuitet tenzije u diskursu između vladajuće garniture i opozicije koji kulminira od decembarskih, preko junskih izbora pa sve do danas, a naš sagovornik Đorđe Vukadinović smatra da je preusmeravanje fokusa sa izbora na pitanje eksploatacije litijuma "reanimiralo opoziciiju koja je doživela kliničku smrt".

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.