Vučić: Žestoka pesnica mafiji 1Foto: Twitter/serbianPM

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da pripadnici velikih kriminalnih grupa imaju „saradnike u državnom aparatu“ Srbije i najavio je čistku.

Vučić je za ubistvo Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, rekao da je „uvezeno“ iz jedne od bivših jugoslovenskih republika. On je ocenio da je ubistvo izvršeno na najozbiljniji način i  da čeka da mu Nebojša Stefanović podnese izveštaj, uz ocenu da su „dovedena lica sa strane da haraju Beogradom“.

Ta banda, mafija i ubice koji misle da mogu da haraju Beogradom i da je Beograd njihova prćija, jer su tako naučili, suočiće se sa žestokom pesnicom države, rekao je Vučić u emisiji „150 minuta“ na TV Prva. Dobro će da zapamte monstrumi, dodao je.

Na pitanje o saradnicima mafijaša u državnom aparatu, Vučić je rekao da nema konkretne podatke za taj slučaj, ali da ih ima. Tu mafijašku bandu počistićemo ma koliko teško i rizično bilo, jer su to veoma moćni ljudi, ima ih i uvezanih sa stranim službama, ali ili mi ili oni, a ja kažem država će da pobedi, kazao je Vučić.Da vidiom onda, dodao je, ko će od policajaca i specijalaca da sedi po njihovim jahtama i vilama i da pravi biznis.

Govoreći o polemici sa albanskim premijerom Edijem Ramom, Vučić je rekao da je sve očekivao. Kad sam video novinare iz Prištine znao sam šta će on da uradi i imao sam spreman odgovor, rekao je Vučić, dodavši da je Rama vodio računa o javnom mnjenu u Albaniji i na Kosovu.

Koliko ja nisam imao potrebe da igram za dnevnopolitičke stvari, on jeste, konstatovao je premijer Srbije. Odgovorio sam argumentacijom koja je ozbiljna za ceo svet, a on nije imao odgovor ni za Trepču, ni za Nehata Tačija, kazao je Vučić. Na Ramine reči da je mislio da će Vučić da umre kad je pomenuo Kosovo, premijer je odgovorio da to, valjda, lepo govori o njemu. Ne treba da budem neko ko nema nikakve emocije, već se borim za zemlju zato što je volim, a da mi je lepo da to slušam, nije, kazao je Vučić, uz opasku da nije bilo potrebe da Rama to ponovo govori, osim da to pokaže svojim u Albaniji i na Kosovu.

Pemijer je najavio da će danas posetiti Klinički centar, u koji će biti uloženo 50 miliona evra i biće bolje opremljen nego Klinički centar u Beogradu. Od Niša ćemo pokušati da napravimo regionalni centar jugoistočne Evrope, najavio je Vučić.

On je najavio novih 1.000 radnih mesta u novoj fabrici Jure, a brojne pritužbe na uslove rada u toj kompaniji, rekao je da su tu ništa ne dešava, već Srbi vole da kukaju. Zato smo i zaostali u odnosu na mnoge narode širom Evrope, koji su uspešniji od nas zato što su više radili. Ljudi u Juri neće da daju otkaz, pitajte ih, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari