Vučićev ekspoze oko 20 puta duži od njegovih prethodnika

*Opozicija najavljuje da će napustiti sednicu Skupštine Srbije ukoliko čitanje ekspozea bude trajalo neprimereno dugo* Bezidejnost iza koje se kriju tajne vladavine jednog klana čiji interesi sa građanima i Srbijom nemaju veze, napominje Vesna Pešić, sociološkinja za Danas
Ukoliko mandatar Aleksandar Vučić ne skrati ekspoze od 450 stranica, biće mu potrebno oko 15 sati za čitanje u Skupštini Srbije

Ostavite komentar


  1. Izgleda da se neradnicima iz opozicije ne svidja kada neko radi i kada se trudi. Samo pokazuju kakvi su ljudi, odnosno neljudi. Strasno.

  2. Covek ima sta da kaze i napise… Sad cete da ga osudjujete zbog 450 strana?

  3. I vise od 15 sati, gospodo lingvisti, jer niste uracunali njegove dramaticne uzdahe, dramske pauze i znacajne poglede preko naocara i ““tisina tamo““ upadice! Naravno, pre pocetka sednice, sns poslanici ima da se opašu Pampers pelenama za odrasle, kako ne bi, zbog zova besike i debelog creva, napustali, u novijoj istoriji najznacajniji expoze ikad, i kako bi, po komandi, aplaudirali na tacno odredjene recenice iz Vodjinog visesatnog referata.

  4. Normalno kada je covek pametan i imao je sta da kaze a ne kao predhodnici kako su radili vidimo na svojoj kozi.

  5. Koliko god da traje neka traje. Siguran sam da je Vucic naveo sve bitne stvari u svom ekspozeu koji treba da cuj usvi koji zele da Srbiju pretvore u bolje mesto za zivot. Lencugama nije mesto u Skupstini.

  6. Можда је 20 пута дужи, али је сигурно 20 пута бољи од експозеа његових претходника!

  7. Verujem da ima šta bitno ima i da kaže, drugi nisu imali tako velike ekspozee jer nisu imali adekvatnu politiku kojom bi poboljšali stanje u Srbiji.

  8. Baron Minhauzen i njegov ekspoze. Tuzno dokle je Srbija stigla zajedno sa njim i njegovim botovima.

  9. Ovo samo govori o zaista njegovom ozbiljnom pristupu pri rešavanju problema u naredne četiri godine.

  10. Vecna zelja nasih vodja da imitiraju ljude poput Staljina i Kastra!
    A onda nam botovi koji trose nase pare,objasnjavaju sta je ekspoze?!Ko ne ume jasno,precizno i sto krace da opise stanje i odredi smernice,zasluzuje da prima pohvale od botova.
    Nesreca nas ostalih je sto placamo i lidere i botove!

  11. On je veoma detaljan u svemu I normalno da mu ekspoze bude detaljniji od drugih

  12. Siguran sam ne samo sto ce ekspoze biti 20 puta duzi od ekspozea Vucicevih predhodnika, vec za 220 puta kvalitetniji i bolji od ranijih ekspozea.

  13. Botovi nisu ni videli 450stranica, a kamoli procitali "Hajduk-Stanka".

  14. Opozicija ovom izjavom da ce napustiti sednicu ukoliko citanje bude trajalo dugo samo podvrdjuje koliko su zainteresovani

  15. Predpostavljam da je bar desetak strana ekspozea posvetio svom duhovnom ocu,četničkom vojvodi Šešelju.

  16. Opozicija kada nema sta da kaze onda kritikuje,ee pa gospodo imali ste svojih pet minuta kada ste trebali da se dokazete tada niste znali ni za 5 strana,sada cutite i pustite da pricaju -citaju oni koji imaju plan i program i znaju sta da kazu

  17. Mema cenzure u Srbiji. Horde covekolikih majmuna dezuraju pored kompjutera i ostavljaju imbecilne komentare.
    Da SNS ima obraza i stida ne bi bas ovako javno napastvovala medije, i dozvolila nepismenim botovima da pisu.
    Turska, Erdogan, ludilo….

  18. Uvek su bili takvi, lenji i podmukli – stariji bi lagao i zamajavao, a mladji bi besomucno krao. Napadali su samo nemocne, najcesce decu i stare, pred jacima su se uvijali kao crvi, gadno ih je bilo i pogledati…

  19. Pre nego sto je pobegao, citao nam je svoja sabrana dela, to je najbolja terapija…

  20. Pa zar ste ocekivali nesto krace od nekoga ko mnogo prica a ne kaze nista

  21. Tipično za bivšeg radikala i sada našminkanog radikala. Kvantitet umesto kvaliteta…

  22. Moze on i vise od 15 sati. Za njehga nema problema. Svoje fizioloske potrebe verbalno resava.

  23. Botovi iskazuju neizmerno divljenje za gospodarevu poslanicu od 450 strana iako je ni čuli ni pročitali nisu! Pa sendvičari tragično ste glupi!

  24. I da je najsposobniji na svetu, pa zabludeo sa 450 rukom pisanih strana ekspozea, okruzen je ulizicama koje ne smeju da mu kazu da se u normalnom drustvu to ne radi.

  25. Vodjenje države je ozbiljan posao.Ekspoze treba da sadrži sve što Vlada namerava da uradi u narednom periodu.Plata u Skupštini mora da se zaradi.Odavno je poznato da su pojedinci tamo samo zbog para a da ih interes naroda ne interesuje.

  26. Ovaj nastavlja da maltretira sve oko sebe, a posebno nas gradjane. Em smo gladnim em nemamo posla, em nas davi svaki dan svojom pojavom i pricom preko tv, em nas plase njegovi tabloidi i analuticari, em jos hoce da nam se po.s.re na glavu citajzci svoja kazna obecanja i bulaznjenja napisana na 250 stranica,

  27. Ubedljivo najviše botova ordinira u Danasu, što znači da vlast izuzetno ceni vaš uticaj na javno mnjenje!

  28. Ko nema šta pametno da kaže zamara praznom glagoljivošću. Biće to fraza na frazu a treba biti i oprezan, osećam da će tu biti prepisanih, praksa SNS ovaca, stranica Webera, savetnika T. Blera. Stros Kana, Guzenbauera na koga treba biti veoma pozoran. Sa tim Guzenbauerovim savetima verovatno i mandatar ima nameru naguzenbaurira serbsku javnost i narodne poslenike! Pelene nužne, svakako za poziciju, ostali imaju izbor!

  29. Vlast koja krši i Ustav i niz zakona je nelegalna.
    Vučić bi morao, pre čitanja ekspozea da saopšti koji su to idioti krivi za bezakonje u Savamali.
    Samo on je mogući nalogodavac i glavni krivac pa zato ne sme da okrivi bilo koga drugog!

  30. Moze da se iznosi ekspoze danima i nocima, ali cemu sve to. Ono sto pise u ekspozeu, a verujem da ce biti jako dobrih i pamtnih stvari, kao i u proslom, treba neko da sprovede. I prosli ekspoze je ostao mrtvo slovo na papiru, a sasvim sam siguran da ce isto biti i sa narednim. Sprema se samo predstava za glupi narod, ali da li je bas toliko glup?

  31. Ekspoze mandatara nikako ne sme biti kratak i štur,jer ekspoze sadrži ciljeve i program buduće Vlade,sigurno je da mora biti sveobuhvatan.

  32. Koliko opoziciju zanima buduće delovanje vlade i koliko je zanima uspeh Srbije pokazali su i izjavom da će napustiti sednicu Skupštine kada mandatar Vučić bude čitao svoj ekspoze.Sramota od opozicije zaista.

  33. Pa da, umesto da pozdrave detaljnost plana kojim ce Srbija izaci na mesto koje joj pripada, njima muka da sede i slusaju

  34. To je ekspoze koji će podneti samom sebi, o sebi. Rat i mir, Jadnici, Čarobnjak iz Oza, jednim imenom Moj put od naprednog radikala do radikalnog neprednjaka (od vojvode do barona). Kada završi svoje samoekspo(z)niranje biće 2017. i svima će nam biti bolje, a ništa ne košta. Samo malo jeda i živaca.

  35. Pa navikli su da ne rade nista i ne mogu da sede dugo, zato ce napustiti sednicu

  36. Pa da, sad kad ce da formira Vladu, sad ga napadajte zbog ekspozea od 450 strana.

  37. Kakvih 450 strana!? Sve to može da stane u jedno rečenicu: "Država, to sam ja"! Inače će satima da priča raznorazne gluposti, da spominje neke nerazumljive procente, da obećava kule i gradove, … I stalno će da napominje da treba da se radi više i bolje. On, i više od polovine vlade, koji nemaju ni jedan jedini dan radnog staža već samo prodaju maglu tj. bave se politikom.

  38. To samo pokazuje sa koliko ozbiljnosti Vučić pristupa poslu.Predhodnici njegovi su imali 20 puta manje ekspozee, zato što su oni pristupali svom zadatku tako što je za njih ekspoze prestavljao nešto tek radi reda, a ne nešto ozbiljno što bi bila smernica u njihovom radu kao premijera države.

  39. Pa to je i normalno jer covek ima sta da kaze a ne kao oni prethodni koji su samo gledali svoj interes

  40. Naravno da je Vucicev ekspoze dugacak jer on, za razliku od njegovih prethodnika, ima sta da kaze i uradi za drzavu Srbiju

  41. Jednostavno, moglo se i ocekivati da ce neradnici iz opozicije izaci u javnost sa ovakvim izjavama

  42. S obzirom koliko su njegovi prethodnici radili i koliko su imali planove, tj koliko nista nisu planirali, nimalo me ne cudi da je takav odnos duzina ekspozea

  43. Predstojeće izlaganje Mandatara neće služiti da se predstavi plan Vlade, već, kao i svi ostali javni istupi AV, služi će kao deo beskrajnih izliva samoljublja i političkog cirkusa ili, u najboljem slučaju, političkog kabarea. Sam obim napisanog, a po svemu sudeći prepisdano-prepričanog spiska lepih želja, trebalo bi da zaseni prostotu i neobrazovanost većine tranzicijskih gubitnika jer se AV u Skupštini obraća njima, a ne poslanicima. Mnogo ozbiljniji dokumeti mnogo ozbiljnijih institucija napisani su na neuporedivo manje strana, a ovaj o kome je reč posle čitanja biće samo "kupusara". Sama dužina izlaganja ne obezbeđuje ostvarljivost ideja, već služi da ljudi pomisle kako je Mandatar pametan i vredan. Ako utehe ima onda leži u tome što će najveći deo tog papira jednog dana poslužiti za reciklažu, a pojedini primerci u arhivu kao istoriski izvor o "bespućima povjesne zbiljnosti".

  44. Niče je svoju "Volju za moć" pisao 20 godina a ovaj svoju mesec dana. Dug ekspoze ne može da sakrije kratku pamet.

  45. Cestitam Danas-u i zaista mi je drago sto je postao toliko vazan i uticajan medij u ovoj napacenoj zemlji. Stepen vaznosti baziram na cinjenjici da ste botovima na prvom mestu. Pomalo mi ih je zao sto "misle" da svojim plitkim komentarima mogu uticati na misljenje posetilaca sajta. Zelim Vam puno uspeha i daljem radu i nadam se da necete zavrsiti kao telepromter.

  46. Strašno, koliko je ovaj narod naivan. Da li ovi nesretni botovi misle daće im broj stranica premijerovog ekspozea, popraviti kvalitet života.Koliko će botova sedeti uz TV i do kraja otslušati ekspoze? Botov, srećno ivama i premijeru, a mi kako se snađemo.

Ostavite komentar


Politika

Šta je do sada poznato o poseti šefa CIA Prištini? 10

Šta je do sada poznato o poseti šefa CIA Prištini?

Javno u oba entiteta Bosne i Hercegovine, pod velom misterije juče u Beograd i isto tako danas u Prištinu. Šef CIA Vilijam Berns danas je sleteo na aerodrom "Adem Jašari", odakle je otišao na sastanke s kosovskom predsednicom Vjosom Osmani i šefom Kosovske obaveštajne agencije Petritom Ajetijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.