Vučićev komentar na povlačenje Bajdena: Verujem da je Tramp favorit 1EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući povlačenje Džozefa Bajdena iz izborne trke za novi mandat u Beloj kući, da će izbori biti neizvesni, ali je ocenio da će kampanju svojom popularnošću nositi supruga bivšeg predsednika Baraka Obame Mišel Obama, iako je potpredsednica SAD Kamala Haris dobila podršku za nominaciju.

Vučić je u emisiji Hit tvit na Tv Pink u nedelju uveče rekao da će izbori „biti neizvesni“, ali veruje da je Donald Tramp favorit.

Tvrdeći da je, iz razgovora tokom nedavnog samita Evropske političke zajednice, sa „važnim“ zvaničnicima iz SAD znao šta će se dogoditi, Vučić je rekao da Kamala Haris trenutno nema velikih izgleda, mada se može desiti da kraju i pobedi.

„I dalje verujem da je predsednički kandidat Tramp favorit“, rekao je Vučić.

On je nazvao „mudrom“ odluku u štabu demokrata da se u kampanju uključi Mišel Obama, supruga bivšeg američkog predsednioka Baraka Obame.

Vučić smatra da se svojom popularnošću MIšel Obama, za koju kaže da je „žustra i energična“, može nositi sa Trampom, ali da će izbori „biti vrlo neizvesni“.

On je ocenio da u slučaju Trampove pobede neće biti drastične promene politike i da je spoljna politika SAD „definisana“, ali da ga brine situacija u SAD jer može dovesti do „potpune polarizacije“ unutar zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari