Vučićev strateški otklon od Putina?

Ostavite komentar


  1. Kako mu idu casovi ruskog? Dicio se nekad time… Mozda je presao na albanski, sve im dao…

  2. Ko kaže da nemamo veliki uvoz iz Rusije? Moramo tu da računamo i količinu ruske propagande koja nam se potura silom, zatim uvoze nam crkvu i crkvene molitve pa i njihov nakaradni krst, kao i grafite po gradovima sa sve natpisima „slava Rosii“ i „Eusi i Srbi braća zauvek“… Kad se otarasimo svega toga, a i tetoviranih ćelavaca koji su pretnja po svaku slobodnomisleću osobu, tad ćemo biti mirni. Kolače slobodno uvozite iz Rusije, jedino to im vredi nešto.

  3. Vucic ce sasvim sigurno OTPUTOVATI u Kazanj. Samo naivni mogu verovati da nece ici. Vucic samo IZIGRAVA JUNAKA a plasi se Putina kao djavo krsta.

  4. Meni su Rusi kao narod draži od zapadnjaka, ali sa ekonomske strane nemamo ništa od Rusije. Premalo smo tržište za njih, ne možemo da kupujemo značajne količine nafte, gasa, uglja a i cene koje nam daju i za naftu i gas su veće nego što daju Nemcima. Nama bi jedino bilo interesantno izvoz voća i povrća kod njih, ali ko je radio s Rusima zna kakve uslove postavljaju po pitanju izvoza i dampinguju cene maksimalno, s tim da su kod nas nekolicina njih preuzeli izvoz poljoprivrednih proizvoda. Tako da sve u svemu, možemo bolje proći u saradnji sa zapadom

  5. Cim ova mafija ode sa vlasti, orvo sto treba uraditi je otkupiti i nacionalizovati NIS. Imamo argumente za to, Juzni tok nije realizovan, a Koso o je nezavisno. Da ne pricam sto su isisali skoro svu naftu i sto imamo najvece cene goriva u Evropi.

  6. Ukrajina nece produziti gasni sporazum sa Rusijom za interkonekciju te time odsecaju Madjarsku i Srbiju. Sa Amerikancima se kao najeazvihenijima u toj oblasti radi prelaz na obnovljive, sunce, vetar i sl. Ali ko od njih kupuje gas u velikom je problemu. Pogledaj Nemacku koja 3 pogona Volkswagdna zatvara. Po okoncanju rata naravno da ce najveci uvoznik srpskih proizvoda biti Rusija a najveci korisnik ruskog gasa Srbija jer ga dobijamo 30% nize od trzisne cene sto je nasoj industriji vrhunska usluga.

  7. Ko se svesno udaljava od blize familije taj je na sigurnom putu za propast.
    Ovi sadasnji vlastodrsci ce nas unazaditi za ceo zivot. Posle kad svi ponovo krenu da saradjuju sa Rusima ti isti Rusi ce nas smatrati izdajnicima i nepoverljivim partnerima.

  8. Ti rusi nas nikada nisu smatrali braćom smatraju bugare, mi za njih smo nekulturni, polupismeni, neuki, neki sloveni mešavina svih naroda, evrope uz to i drže se doktrinu staljinove da trba da nas potpuno unište zbog svojih imprtjslističkih ciljeva.

  9. Ako čitaju komentare, Rusi zaista vide da smo polupismeni.
    Uzgred, kakav paradoks – od Rusa nas odvojiše profesionalne radikalske patriote, na čelu sa velikim rusofilom, najboljim Šešeljevim učenikom.

  10. Америка је довршила геноцид над српским народом који су започели германи у двадесетом веку и сада су само окупатори. И ми идемо ка њима, браво Дражо

  11. ..u zapadnim zemljama zivi i radi skoro dva miliona srbadije..zive rade i trose..Matica mora sa njima uvek da bude..a i dicemo koji vrag drugde..

  12. Zar nije tvrdio da će o odlasku na samit tog nekog „BRIKS“a odlučiti 10. ili 15. septembra?

  13. Što se tog velikog tobožnjeg otklona tiče:
    prošle nedelje je u javnosti pred kamerama izjavio da je odluku o podizanju naše (smešno niske) rudne rente (3%) „zaustavio“ jer (sic!) su ga stalno zvali iz Moskve (!!! rudna renta 22%) i tražili da to povuče. (NIS…)

    Dakle – na stranu što to uopšte nije njegova ustavna nadležnost – on je priznao da je pogazio svoju zakletvu na Ustav Srbije jer je zaštitio interese strane zemlje na račun Srbije.

  14. Spust EU vise nemoze da zaustavi, i monkey potpisuje strateski ugovor sa EU. Legenda. To je trebalo uraditi mozda pre 20 god. Sada je BRICKS nova i nadolazeca sila. Strategija Srbije je uznemirujuca, da ne iskoristim neku drugu rec.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.