Vučićeva rečenica o priznanju Kosova – greška u prevodu ili tumačenju

Ostavite komentar


  1. Dobar tekst. Vucic je drugi Zaev iako je o njemu govorio sve najgore do juce.. Meni je samo cudan stav Rusije po pitanju Vucica. Daju mu neko ordenje a koliko sutra ce uvesti sankcije Rusiji i uvesti Srbiju u NATO kada ga ovi priteraju uz zid. Toliki politicki diletantizam nisam odavno video. Sve dok Vucic bude trgovao srpskim teriotrijama i srpskim interesima imace podrsku zapada kao sto je Sloba bio jedno vreme garant mira i stabilnosti. Sledeci AV zadatak je ukidanje Republike Srpske i to ce biti predstavljeno kao jos jedna pobeda za polupismenu i krezubu Srbiju. Zatim sledi Sandzak, pa Vojvodina….

  2. Samo mu trazite manu i cekate da pogresi ne mislite mozda da je to vid samo vase reakcije koju zeli da vidi?

    1. Uradio je podosta za mutti u Berlinu, botoksiranog rusa i američkog klovna, a građane Srbije je izradio kao nevinu mladu ili nevinog mladoženju, da budem rodno korektan to je sad moderno.

    2. Pa bas zato sto je sve uradio je najgori koji se pojavio u istoriji ove zemlje.

    3. Katarina, taman posla on najgori, evo reći ću ti šta je on sve uradio, odsekao Severnu K.mitrovicu od Srbije, uveo Srbima tamo obavezu korišćenja „kosovskih“ ličnih dokumenata i tablica za kola, povukao MUP srpski odatle, i takođe one ljude koji su obezbeđivali deo ispod Kopaonika pa su ta sela sada stalna meta Albanaca sa Kosmeta koji naoružani prelaze u srpski deo i otimaju ljudima stoku i mehanizaciju, ako hoćeš još da nastavim o ekonomiji recimo šta je uradio ti mi reci?

  3. Presednik je prvi koji nece priznati Kosovo, a oni mogu da prave greske koliko hoce u prevodu.

  4. Kad se kaze „Vuciceva recenica“ to je uobicajena paradigma za lazi i foliranja.

  5. Katarina, svaka ti je zlatna vredna. Ne samo da zaboravljaju sta nam je uradio i sat nam radi Vucic, nego niko ni da spominje sta od nas radi bratko Andrej. Nezahvalan svet….

  6. Prvo pravilo u politici : nikad ne veruj u bilo šta sve dok to nije zvanično demantovano! Dakle,istina je sve sto je prethodno izjavio o priznanju Kosova .

  7. Ne razumem čemu tolika frka oko jedne rečenice i, navodno, lošeg prevoda. Ništa tu loše nije prevedeno, a sve to potvrđuje i raskrinkava ovaj odličan tekst i kratka analiza autorke ovog teksta Marije Stojanović iz koga se da izvesti suštinski zaključak sublimiran na osnovu dosadašnjih stavova, mišljenja, izjava,………..mnogih znanih i neznanih naših i stranih zvaničnika i političara. I šta tu onda nije jasno? U pitanju su samo nijanse i igra reči kojima se objašnjava sušina nečega koja će se zvati Sveobuhvatni i obavezujući sporazum između država (obratite pažnju – država) Srbije i Kosova čiji će rezultat biti njihovo međusobno priznanje i sve ono šta potom sledi. Uzgred, naš predsednik je, ako gledamo realno, do sada po ovom pitanju bio čak i eksplicitniji od sadržaja ove „sporne“ rečenice, nekada direktno, nekada indirektno ili između redova što, u konačnom, nije ni važno jer je važna krajnja suština koja se iza svega toga krije i proizilazi. Sasvim je druga stvar koliko i kako mi sve to možemo i želimo da shvatimo, razumemo, interpetiramo i, kao po običaju, da dodamo svoje tumačenje, stav, mišljenje. Ko je razumeo, shvatiće o čemu je reč.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.