Vučićeva tri problema

Ostavite komentar


  1. Uzgred, ta kampanja iz 2000. sada deluje naivno, kreštavi glas Miloševićevog protivkandidata Vojislava Koštunice, njegove providno lažne poruke da je „Haški tribunal deveta rupa na svirali“, te gotovo smešne rečenice koje počinju sa „zaklinjem se“…
    Taj kreštavi Koštunica, draga gospođo, je bio jedini nekompromitovan opozicioni lider koji je mogao čista obraza da se suprotstavi Miloševiću. Zašto nije protivkandidat bio Đinđić, e pa tim šibicarem bi Slobo obrisao pod i to je svima bilo jasno. Nažalost,sada je situacija gotovo bezizlazna. Jadni ostaci bivše vlasti razbacani u ovoj takozvanoj opoziciji nemaju ni dostojanstvo, ne uživaju poverenje građana, ništa ne nude, a većina se već oprobala u vlasti i ono najvažnije, nema nekog novog „kreštavog“ Koštunice da ih okupi i vodi do pobede.

  2. Deset godina je ovaj re\im bio na vlasti i da je bio dobar, a nije, vreme je da ode i to u kompletu.

  3. Hvala na izvanrednoj analizi, ovakvi tekstovi para vrede. Bilo bi fenomenalno kada bi sledeći tekst bio razrada poslednje rečenice:“Velika kriza i preraspodela bogatstva, a time i političke moći, koja se očekivala krajem prošle godine kao da je sačekala ovu zimu pred nama da se desi.“ Dolazak krize je očigledan kada se vide potezi velikih kompanija u svim segmentima društva a razlog za krizu izgleda kao neverovatna akumulaciha novca kod bogatih koji postaju još bogatiji i nemaju nameru da stanu.

  4. Odlicna analiza i tekst koji argumentovano obrazlaze cinjenice. Takodje predlazem nastavak detaljnije analize trece godine krize koja dobija nove dimenzije.

  5. Odličan tekst i analiza. Ipak, sadašnja opozicija nema tu snagu, pamet i energiju kao opozicija devedesetih. Samim tim, i da su najpošteniji izbori, teško da bi u ovom trenutku ugrozili Vučića. Kao što se i navodi, opozicija je već 1996. osvojila sve najveće gradove i jahala je na talasima tih uspeha, dok sadašnja opozicija nema pobede ni u mesnim zajednicama. Još jednom, sve pohvale za tekst, podseća me na pravi, stari „Danas“.

  6. Popije red bull i opustise.
    To smo radili i ’90…
    Od price i pripovedke mi je puna glava i kufer.
    Narodu treba sve ovo.
    Narodg ga je i glasao. Sad nek ih nose kuci.
    Ja cu i orascice da iskrckam uz red bull…

Ostavite komentar


Politika

Kosovska policija poziva vlasnike vikendica na jezeru Gazivode, Srpska demokratija: Zagorčavanje života Srbima 4

Kosovska policija poziva vlasnike vikendica na jezeru Gazivode, Srpska demokratija: Zagorčavanje života Srbima

"Juče je u Zubinom Potoku počelo uručivanje pozivnica vlasnicima vikendica na jezeru da donesu dokumentaciju o vikendicama na uvid u policijsku stanicu. Prvo, odakle policiji pravo da lepi ove pozivnice na vrata vikendica koje su već izgrađene? Od koga ste dobili taj nalog? Koliko je nama poznato, ovime bi trebalo da se bavi opština (ili neko ministarstvo, ukoliko veruje da je neka imovina njihova) ili je Vlada Kosova odlučila da formalizuje svoju policijsku državu na Severu, pa je komandir policije u isto vreme i gradonačelnik", navodi u saopštenju opštinski odbor Srpske demokratije u Zubinom Potoku

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.