Vučićeve poruke su za zapadnu javnost

 *Podela Kosova je neprihvatljiva za EU i Ameriku, dok Priština insistira na stolici u UN
Diplomatski izvori o izjavi predsednika Srbije da je moguće rešiti kosovsko pitanje u narednih šest do 12 meseci

Ostavite komentar


  1. nema podele Kosova , nema povlačenje priznavanja Kosova , nema ZSO s zakonodavnim ovlascenjima
    Srbija mora prznati nezavisnost Kosova , Srbija mora vratiti pljačkani penzioni fond Kosovu , sve original urbanističku dokumentacije , Srbija mora vratiti 1653 posmrtne ostatke albanaca koji jos dan danas se nalaze u masovnim grobnicama po Srbiji , mora da kaze imena i prezimena počinitelja i Naredbodaoca tih pobijenih civila … Srbija mora dy traži javno izvinjenje kosovskom albanskom narodu i Srbija mora priznati Kosovo u postojećim granicama ..!
    Ima tu kose neke stvari ali , glavne su ovo sto su rečene

  2. Nekoliko puta sam slao komentar u smislu da bi priznavanje nezavisnosti KiM od strane Republike Srbije otvorilo nove, veoma ozbiljne probleme.
    Nisu objavljeni, kao što npr. i ‘Politika’ ne objavljuje komentare u kojima kritikujem AV-a. Pokušaću opet:
    Posle eventualnog priznanja KiM kao samostalne države, javno (glasno) ili prećutno, od strane Republike Srbije, sledi zahtev opština sa juga Republike – Medveđa, Bujanovac, Preševo, za pripajanje novoj državi. Po cenu (dugotrajnih) oružanih sukoba. Sledio bi i zahtev Raške oblasti za autonomijom, za početak. EU će, ako opstane do tada, i ako reši da se proširuje, države ‘zapadnog’ Balkana primiti u paketu. Priznanje nezavisnog KiM od strane Republike Srbije, proces našeg eventualnog prijema u EU neće ubrzati.

  3. Mozda je A.Vucic spreman da postigne brzo resenje, ali nismo spremni mi da ga prihvatimo. I ko bi normalan prihvatio , da mu se amputira deo teritorije i otme imovina vredna 500-600 milijardi dolara. A, kulturna bastina i istorijski znacaj Kosmeta je od neprocenjive vrednosti ne samo za Srbiju, vec i za citavo HRISCANSTVO, jer tamo sem srpskih pravoslavnih crkava , i nema znacajnijih spomenika islamske kulture.Nije istina da se zvanicnoj Americi zuri da se sto pre ozvanici u Ujedinjenim nacijama samoproglasena drzava Kosovo. Jedini kome se zuri je NATO i lobisti ove organizacije u mnogim vladama, ali i uticajnom nevladinom sektoru. To podrzavaju i one drzave Evropske unije od kojih Tramp trazi za finansiranje Alijanse, da godisnje izdvajaju dva odsto GDP-a, a one za sada uplacuju manje. Jedna od tih je Nemacka ,A.Merkel je na poslednjem sastanku sa Trampom obecala da ce tek od 2024.godine uplacivati po DVA ODSTO, a do tada ce postepeno povecavati od sadasnjih 1,3 odsto. Dakle ono sto se ne plati morace da bude besplatno, a to je za NATO, jedino moguce na Kosmetu. Zato se i trazi SECESIJA, toboze se Siptarima povladjuje, a u stvari NATO sebi obezbedjuje drzavu.To je svojevrsni paradoks da jedna medjunarodna organizacija ima svoju drzavu na teritoriji druge,suverene drzave, sto bi bilo isto kao kad bi FIFA proglasila KATALONIJU za svoju drzavu, jer se u toj spanskoj pokrajini igra najbolji fudbal. Inace, NATO na Kosovu i Metohiji od 2006. godine boravi potpuno ilegalno, posto je izlaskom Crne Gore iz ZAJEDNICE prestala da postoji drzava ciji su generali sa generalima NATO potpisali Kumanovski sporazum. Ako je pak kumanovskim sporazumom ograniceno prisustvo NATO-a na Kosmetu na 20 godina kako se nezvanicno moze cuti, onda taj rok istice 9.juna 2019. godine, i ako nisu zadovoljni boravkom u juznoj srpskoj pokrajini mogu slobodno da idu, a ne da podgrevaju separatisticke teznje lokalne nacionalne manjine, kao sto to sada cine. Svet je valjda svestan cinjenice da ALBANCI imaju maticnu drzavu Albaniju. Formiranje jos jedne albanske drzave na teritoeriji druge drzave, u ovom slucaju Srbije je klasican IREDENTIZAM.

  4. I da Vucic hoce,nikada mu Srbija tajnih sluzbi, tajne policije,tajne vojske,neprocesuirani komadni kadar i „navijaci“, dozvoliti nece da normalizuje odnose sa Albancima.Drugi vazan igrac koji nece ni da cuje da Srbija sredi odnose na Balkanu je Putin.Pa Vucic i Dodik su njegova poslednja sansa da se pozar zapali u ovom delu Evrope.Sto vreme vise odmice,sve je izvesnije da je „strateski cilj“ ove vlasti da se NE IDE U EU.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.