"Vučićevi apeli bez mnogo uticaja na Brisel"

Kako glasi odgovor na Vučićeve zahteve da Brisel odredi datum ulaska Srbije u EU

Ostavite komentar


  1. Politički diletanti, bilo koje "boje", će pre priznati i Kosovo, samo da ne promene unutrašnju oligarhiju, haos i nepravdu. Niko neće da se odrekne ličnih privilegija koje vlast donosi, tako da je članstvo u EU nemoguća misija za nas. I Saudijska Arabija je ekonomski jaka, ali je daleko od bilo kakvih sloboda za svoje građane. Materijalno blagostanje je uglavnom posledica (a ne uzrok) kada državu čine "slobodni građani".

  2. Bugarskoj i Rumuniji je svojevremeno obećano da će se pridružiti EU 2007. godine. Nakon takve objave obe države su se ležerno ponašale i nisu nastavile sprovođenje reformi, znajući da im je ulazak u Uniju osiguran. Rezultat toga je činjenica da pored Grčke Bugarska i Rumunija jesu države članice koje najviše kaskaju za ostatkom EU. Stoga, EU, naprosto ne želi da ponovi istu grešku sa Srbijom, iako srpski predsednik nastoji da izmeni situaciju, tražeći da se odredi kakav-takav datum.Srbija je na pravom putu razvoja.

  3. Aci Bokasi-gebelsu:Ako ne priznaš aneksiju Kosova,priznaćeš aneksiju Krima!

  4. Ма јасно. То само онако-да народ види као- ми нешто… Они ће нас примити-никад, а можда и пре. Или бар да признамо Косово.

  5. Clanstvo u EU je cilj. Kad se dostigne cilj, onda se pojavi blagostanje? Pa nije bas tako. Pogledajte Hrvatsku. Mladi je napustaju glavom bez obzira, jer se mentalitet elite nije promijenio. Korupcija cvijeta. To sto je Sanader u zatvor je vise folklor za narod. Svemoguci s obzirom da kazete da to ne radite zbog Brisela nego radi sebe, onda to i uradite. Ja imam teoriju da je drzava sredjena na nivou nekih zapadnih drzava da nam ne bi trebala EU pod svaku cijenu. Kroz EU bi bili samo jos jaci. Kao sto neko rece…problem je u tome da je cilj EU u nadi da ne mora unutarpoliticki nista da se mijenja.

  6. U drzavi diktature, gusenju ljudskih prava i sloboda, medijskom mraku i fašizaciji svih institucija neko hoce da Evropa to materijalizuje i nagradi, ne hvala kada bi to uradila, ne treba nam takva Europa

  7. Zamolio bih kolege da obrate paznju da nije na svaki komentar isti broj negativnih ili pozitivnih komentara. Odstupanja u broju ocjena ne smije biti manji od 7%.

  8. Bugarskoj i Rumuniji je svojevremeno obećano da će se pridružiti EU 2007. godine. Nakon takve objave obe države su se ležerno ponašale i nisu nastavile sprovođenje reformi, znajući da im je ulazak u Uniju osiguran. Rezultat toga je činjenica da pored Grčke Bugarska i Rumunija jesu države članice koje najviše kaskaju za ostatkom EU. Stoga, EU, naprosto ne želi da ponovi istu grešku sa Srbijom, iako srpski predsednik nastoji da izmeni situaciju, tražeći da se odredi kakav-takav datum.Srbija je na pravom putu razvoja.

  9. Zamolio bih kolege da objavljuju iste komentare pod razlicitim imenima.

  10. Cvili Vucic ali nema datuma dok se neispuni sve u poglavljima 23 i 24. Zna EU da vlast u Srbiji mnogo laze. Vucic vise nista ne vidi i ne cuje osim svojih bezobraznih svojih mantri. Vlast samo gleda svoje dzepove a basih briga za narod. Dokaz kako vucic trguje sa jeftinom radnom snagom a kada bi zagrebali u dubinu toga svasta bi saznali negativno.

  11. EU rizikuje puno odugovlačenjem! Eu neće jos mnogo moći da nam prodaje maglu jel Balkan i Srbija je pitanje vremena kada će se naći u senci islamskih interesa sa bliskog istoka i Rusije. Ako EU do kraja ove godine, ne pošalje jasandatum ili indiciji oroku prijema, onda Srbija sigurno kreće ka periodu koji se u građanstvu pre svega, gde će nez zadovoljsvo rasti po pitanju EU.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.