Vučićević (FPN): Široka koalicija oko SNS i podeljena opozicija deo recepta za uspeh vlasti 1Dušan Vučićević Foto: N1

Profesor na Fakultetu političkih nauka Dušan Vučićević izjavio je da je široka koalicija oko SNS, sa jedne strane, a sa druge strane podeljena opozicija, deo recepta uspeha vladajuće koalicije na ovim izborima.

Gostujući na televiziji Insajder Vučićević je naglasio da se su u vladajućoj koaliciji, verovatno makar kad je u pitanju Beograd, plašili jedinstvenog nastupa opozicije do koga nije došlo, i onda širokom koalicijom pokušali da osiguraju rezultat.

Ističe da je, prve svega raspad koalicije Srbija protiv nasilja, uticao na takav rezultat u Beogradu, da postoji zamor birača, pošto su izbori česti, ali da bi taj zamor bio ublažen da je postojao jedinstven nastup opozicije.

„Drugačije bi izgledala kampanja, bilo bi više poziva da se na izbore izađe i onda bi, pretpostavljam i najveći deo birača sa jednom jakom kampanjom za izlaznost od svih opozicionih aktera, dovelo do toga da izlaznost bude veća“, rekao je Vučićević.

Na pitanje koji su birači podržali listu „Kreni – promeni“, odgovario je da se uglavnom radi o glasačima građanske opozicije, ali da se tu našao i deo onih koji su birači desnog centra.

Dodao je da i na zapadu liste grupa građana bolje prolaze na lokalnim izborima nego na nacionalnim.

Kaže da ima utisak da je opozicija sada bila spremnija i reagovala bolje i na vreme što se tiče nepravilnosti, a smatra i da u Nišu nije završena priča što se tiče izbora, jer odlučujući mandat zavisi od nekoliko desetina glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari