"Vučićevo ponižavanje nacionalnog identiteta": Kako je Beograd izdržao "270 dana najtežih pritisaka"? 1Foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Srbije izjavio je da je od početka rata u Ukrajini Beograd izdržao 270 dana najtežih pritisaka u savremenoj srpskoj istoriji, naši sagovornici ovu izjavu smatraju „nepotrebnom i lažnom dramom“, ali i da je u pitanju „ponižavanje nacionalnog identiteta od strane režima Aleksandra Vučića“.

Narodni poslanik Aleksandar Olenik smatra da period varvarske agresije Rusije na Ukrajinu jeste težak za nas, ali zbof pogrešne politike vlasti.

– Kao i uvek i o svemu, on pravi nepotrebnu i lažnu dramu. Period varvarske agresije Rusije na Ukrajinu jeste težak za nas, ali upravo zbog štetne, kratkovide i kukavičke politike Vučića. Da smo kao i svi u okruženju uveli sankcije Rusiji, sada bi nas dizel koštao 190 a ne 220 dinara i bili bi na pravoj strani nove gvozdene zavese. Ovako sramno i ponizno podržavamo agresora, navodi Olenik.

Dimitrije Milić iz Novog trećeg puta kaže da se predsednik Srbije obraća onom biračkom telu koje je želi da Srbija bude spoljnopolitički neutralna.

– U anketama natpolovičan procenat građana Srbije smatra da bi Srbija trebalo da bude spoljnopolitički neutralna. Predsednik Srbije se u poslednjim mesecima najviše obraća ovom biračkom telu i svoje poruke adaptira u odnosu na njihove sentimente naspram ostatka tvrdo proruskog i tvrdo prozapadnog glasačkog tela, kaže Milić.

Dušan Lj. Milenković, politički konsultant, ocenjuje da ovo predstavlja ponižavanje nacionalnog identiteta.

– Ponižavajuće je da je srpski herojski narativ od utemeljenja na junačkim borbama za slobodu i odbranu otadžbine spušten na paušalno držanje za zaključke ljuštura razorenih institucija. Još jedno ponižavanje nacionalnog identiteta od strane režima Aleksandra Vučića, smatra Milenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari