Vučiću Moskva balans za Vašington

Kako će na kampanju vlasti uticati iznenada najavljeni susret predsednika Srbije sa Tačijem u Beloj kući

Ostavite komentar


  1. Amerikanci sve rade smišljeno pa i ovaj odlazak u Vašington je 27 Juna da bi Vučić 28 Juna, na Vidivdan i zvanično predao Kosovo i Metohiju davši tzv republici Kosovo članstvo u UN. Odlazak kod Putina je da moli da Rusija ne da veto. Veleizdajnik. Na žalost niko o ovome od medija ne govori i ne pokreće narod. Kad se narod probudi, biće kasno.

    1. Србија се већ обавезала да не спречава чланство Косова у међународним организацијама. Сада је на реду само то да почне да поштује дату реч. А Москва је ономад изјавила да Косово неће признати ни уколико га Србија призна, али и они наравно лажу…
      Што се пак „народа“ тиче, њега Косово реално ич не интересује.

    2. Dobro kazano, kad se narod probudi,bice kasno. Narod je odavno budan,ali od toga nema fajde. Svaki narod dobija onakvu vlast, kakvu i zasluzuje.

    3. Nema to veze s vezom, prvo Ruse ne može niko da ubedi u nešto, naročito ako mi budemo priznali tzv.Kosovo, i drugo, tu priču o priznanju podgrevaju pred svake izbore, a svi znamo da od toga nema ništa.

  2. Moje licno misljenje da je ovaj ultimativan poziv iz Vasingtona (iako se svim silama trude vlasti da ga cokoladiraju), sustinski predstavlja objavu kraja ulogama francuskih sobarica, najpre Vucicu potpom taciju. A to sto on, jadan, nema pojma o cemu ce tamo biti razgovora niti jos ne zna koga ce da povede da mu uturi drzalju penkala u ruke; Brnabicku ili licnog veselka Djurica, to je ,mislim poslednja predstava pred fajront. I tu politicku bizuteriju je mogao da prodaje samo ovde papanima sve do sada.Game is over. Nemojte cenzurisati jer ne postoji ni jedan razlog za to.

  3. Ne znam zasto cekamo da nas ponovo pljunu „drzavnici“ iz Pristine? Zasto ne zatrazimo da nasi prijatelji (Rusija i Kina) budu ukljuceni u pregovore,bas kao sto su i Albanski?

    1. A, од кога да то затражимо, Ико?

    2. Neka pljuju, samo to i mogu, jer vreme radi za nas, klima u svetu se menja u našu korist.

  4. Sistemsko unistavanje Srba. Mi koji zivimo od danas do sutra i hbatamo se za slamku da izguramo jos jednu ratu ili racun, protiv onih koji imaju mnooogo vremena i resursa da planski kinje, osiromasuju i oduzimaju nadu u bolje sutra.
    Otislo je Kosovo nego se radi na tome da mi gradjani propatimo zbog toga maksimalno pa da kad dodje vreme sa suzama radosnicama i uz osmeh aplaudiramo kada to bude i zvanicno.
    Za nasu generaciju je to agenda.
    Za nasu decu ce biti nesto drugo, neki drugi deo teritorije koji ce da bude pod mudzahedinima… Rasejace nas po svetu kao jeftinu radnu snagu jer obrazovanih ovde nece biti. Za sto godina cemo kao Jevreji da sanjamo nasu drzavu, a tamo gde se budemo zatekli, tamo ce da nas gledaju sa prezirom, kao neke koji otimamo radna mesta, kao nizu vrstu. Ovo je rat koji se odvija previse sporo da bi ga nasi brzi zivoti registrovali. Osiromaseni, gledamo samo u sutrasnji dan. Nikoga vise nije briga za pleme i seme i za nasu zemlju koja nam je jedina zastita. Svi na vlasti su arhi-neprijatelji Srpskog roda. Svi su ucenjeni i rade u ime tudjeg interesa.
    Nasa deca nece da vode zivote kakve im zelimo. Ako mislimo da se nesto menja, ne mozemo da igramo po pravilima koje nam je neprijatelj odredio. Prijatan dan braco Srbi!

  5. Srbija kroz vijekove ista. Raspojasana i divlja. Sopstvena vlast joj najveci neprijatelj. Da, znam, necete mi objaviti comment, ali ne mogu da cutim.

    1. Najviše su uništavli Srbiju oni, koji su hteli da eliminišu to što je divlja i raspojasana, kako oni kažu, od komunista pa sve do evropejaca. Srbija je takva kakva jeste, treba je unapredjivati a ne uništavati joj korene, pokušavajući da se od nje napravi nešto što ona nije.

  6. Kako mi se čini po svemu ovome, ovo će biti još jedan u nizu promašaj pregovori, jer Vučić neće pristati na ultimatume.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. i 29. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.