Duško Vujošević o Kosovu: Ko to kaže da će Srbija, ako preda Kosovo, ući u Evropsku uniju?

Ostavite komentar


  1. Prvog dana dvodnevnog Balkanskog prvenstva u džudou za seniore u Istočnom Sarajevu, na Trgu Srbija, u sportskoj dvorani, koja takođe nosi ime Srbije, u režiji stranke SNSD-a (Dodikova stranka), intonirana himna Kosova. Zbog Kosova učešće na turniru otkazali džudisti iz Srbije.

  2. Kosovo je samo jedan od uslova za clanstvo u EU ali ne i jedini. Srbija treba da uradi jos gomilu domacih zadataka pre negi sto postane zaista ozbiljni kandidat za clanstvu u EU. Srbija onako nonsalantno i uz put zaboraavlja da ima jos jednu pozamasnu brojku neresenih problema sa susednim zemljama odnosno zemljama sa kojima se direktno granici. Svaka od tih zemalja ce iskoristiti svoju jedinstvenu sansu za ucenjivanje Srbije i ostvarivanje svojih direktnih interesa. Osim toga u Srbiji je kod jednog znacajnog dela stanovnistva (mmozda i vecinskog) jako izrazana averzija prema svemu sto lezi zapadno od Srbije i sto je Evropsko, ukljucujuci kulturu, eticke norme, religiju, mentalitet ali i njeno visevekovno istorijsko nasledje u kome je samo u smislu fizicke geografije pripadala Evropi. Zbog toga nije nista cudno da od osnivanja Knezevine Srbije pa sve do ove danasnje ima vise slicnosti sa Azijskim despotijama nego sa nekom Evropskom drzavom.

  3. A ko to kaže da mi išta imamo da predamo? Mi možemo da tvrdimo i da je Jamajka naša, da je stavimo u „preambulu“ Ustava.

  4. Kosovo je gotova prica odavno, ko to hoce da razume. A to sto mi necemo u EU, to je drugo pitanje, i nemojte se zanositi da nas neko nesto pita. Mi smo statisticka greska svuda.

  5. Ne moze Srbija da da Ono sto nema (Kosovo). Srbija izgubila rat, potpisala kapitulaciju! Sta hocete sada?!

  6. Ima kompromis i ima dugotrajnog resenja absolutno.
    Pitajte gospodju Biserku i onanxe vam lepo objasnuti.

    Cis se izvinitene za sve sto ste u zadnjih 100 godina uradili, distancirate se tih licnosti, priznajete Kosovo i ukljucujete se u zivot nase zajednicke drzave ukljucujuci i prava koje vam ustab daje, i lepo udjemo u EU, i NATO mi bi u stvari postali uzor od drzave.

    Ovako nesto i nekim lovom u mutnom nema buducnosti slazem se.

    Pitajte sebe gde to Radojcic osim u dibljem zapadu moze biti takav faktor kojinje sada?

    Odgovor ae krije bas tu, pred vasim ocima. Za Vucica nemam komentar, sve se zna

  7. Naravno ako priznamo Kosovo to nije uslov za prijem u EU. Za prijem treba da ispunimo sva poglavlja, sada su to klastera.

  8. Ko to kaze da ce srbija ikad imati neku ko trolu nad kosovom? Jel si ti ikad bio na kosovu posle 1999? bolje da uzmemo nesto. Kosovo smo izgubili sami a sada kukamo

  9. Reče nosilac liste Borisa Tadića, bivšeg predsednika Demokratske stranke.

  10. Kosovo je vec predato. To je bio dogovor sa Angelom Merkel da bi AV dobio podrsku umesto Tadica. Sad zamislite da je Tadic dao Kosovu 20% ovoga sto je Vucic, prosao bi kao Djindjic. Tako je to u naopakoj drzavi u kojoj se radikali i socijalisti smatraju patriotama, a opozicija izdajnicima. Hrvatska, pola BiH, Kosovo skoro bez Srba, a i otadzbina sve praznija. Patrioti nema sta.

  11. Da li predajemo ili vraćamo Kosovo, imali i jedna zajednica ili teritorija autonomiju u okviru Srbije i da li će Vojvodina nestati i kao geografski pojam pošto već duže nema autonomiju. Mislim da se dotični gospodin mnogo bolje razume u košarku. A što se tiče Rusije i Kine za njihova povremena veta u UN zauzeli su pola Srbije a Kosovo ode.

  12. a zasto nista o allbancima u presevskoj dollini….
    pa jel vi stvarno mislite neku autonomiju za srbe u kosovo.. ali zauzvrat cistiti allbance iz doline jel…?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. avgust i 1. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.