Vuk Drašković: Ništa danas nije za poređenje sa onim što se dešavalo pre tri decenije

Lider Srpskog pokreta obnove i nekadašnji vođa opozicije, govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Lepo ste se Dana i ti ušuškali u ovaj sistem,pa samo predeš kao stari mačor pored šporeta!

  2. Nije u poredjenje,danas je Dana u upravnom odboru NISa sa dobrom apanazom u evrima,bila je na ulici 9 marta,uspela je da se izbori.

  3. Jeste za poređenje u tome što ti, kao nekada, opet daješ podršku režimu koji, kao nekada Milošević, upropašćava Srbiju, ali na drugačiji način, jer su, kao što sam kažeš, drugačija vremena.

  4. utorak je dan za sf price… vrh licemrja ovog gospodona je bio kada je odgovarao sa gdinom sotrom zasto je opet okrenuo kapu povodom aleksandra od jugoslavoije… rece i ne trepnu kako pre decenije dve nije razumeo slobodana jovanovica ali je kasnije posle dubljeg razmisljanja….

    1. Hercegovci su bili veoma direktni ljudi,bez dlake na jeziku.Ovakve kao Vuk javno su krstili sa pogrdnim nazovom ; liska; covek koji nema svoje JA,koji ce izdati i sve prilagoditi u svoju korist a na stetu,oca,sina i ostalih iz njegovog roda.Vuk je pravi kameleon,koji nena stida ni morala ni za po cigare duvana.

  5. Ti si danas u koaliciji sa najgorim izdancima ondašnje političke scene.

  6. A pre svega Ti nisi isti. Prvo ucesce u vlasti i kinta koja ide uz to je od zmaja napravila kisnu glistu. Male duse malo sanjaju

  7. Sjajan govornik, još bolji pisac, loš političar, još gori kao čovek!

    1. Dobra konstatacija novac kvari coveka. Polet iz mladjih dana se ugasio.

  8. Tuzno ali i smesno je kada se ovako neko sroza u rang promoterke NATO-a i politike delova americke administracije. Kako bi drugacije i zavrsile sve te martovske pobune nego kako su zavrsile kada su ih predvodili ovakvi, sa ovakvim „kvalitetima“.

  9. Mislio sam da komentarišem ovo kao učesnik i 9. Marta i 5. Oktobra ali, nema potrebe, sve ono što sam mislio reći već je rešeno u ovih prvih devet komentara.
    Gospodine ako ste prodali svoje ideale, ipak, ne možete prevariti narod!

  10. Gadis mi se, i ti i tvoja Dana.
    Prodao si se. Kazes da sad nema Bastilje, da ima neke Bastiljice.
    Kako te nije sramota. Sad je gore nego tad.
    A bio sam ponosan clan SPO.

  11. Danas je možda i gore nego 91g. imamo jaču Autokratiju , mnogo više nestručnog kadra u vladajućim strukturama . Što se gospodina Vuka tiče On je zadovoljan pa kad brat i on pola Takova imaju ko ne bio zadovoljan i zašto ne bi bio koalicioni partner ovakvim Vlastima .

  12. Ja gorega nisam upoznao.Drašković je mera zla i halapljivosti,daleko iznad potreba.

  13. Kao saucesnik tada i ziv covek sada moram da kazem da JEDNO JE OSTALO ISTO:
    Izmanipulisao si nas i slagao tada; manipulises i lazes sada!
    A, ako neko misli ili oseca drugacije neka napise u komentaru neku lepu ili barem umerenu rec. Draskovic ce ostati upamcen kao manipulator i lazov dugo vremena.

  14. Ovaj samoproglaseni „lider“ je zla kob Srbije. Prvi organizator nacipljackaskih jedinica po bojistima. I tako redom. Treba da je u Hagu a ne da se ovde sepuri.

  15. Necu sebi nikada oprostiti sto sam procitao cetiri knjige od ovog JALOVOG kukavice, naravno nigde i ni jednu izjavu izdajnika necu procitati. Ovog puta naslov sam procitao. Uporedite dva Gargamela. pre 35 god, ratni huskaci, extremni desnicari, extremno se obogatili na stetu Naroda, Postali veliki prijatelji Srpski krvoloka; i dalje udruzeni u borbi za nestanak Srba. Jedan Tuzlak jedan valda Hercegovac obojica bez karaktera i beskicmenjaci.

  16. „Svuda straže, svuda straže generala Draže „.Šešelj ,Vuk ,Vučić u zagrljaju sa ,tadašnjim najviđenijim srpskim mafijašina.“Sve je isto ( brabonjci ) ,samo njega nema“.

    1. Osoba potpisana kao Petar Maljević je bez potrebe častio kletvama slobodne medije u Srbiji.Zašto?Zato što mu se priviđa (a verovatno je to očekivao )da su svi komentari vređali Vuka I navodili činjenicu kako nema decu, što apsolutno nije tačno.Naprotiv,skoro svi komentari su konstruktivni I sadržajni sa puno istinitih podataka.Inače Vuk Drašković ne zaslužuje ovoliko pažnje jer čovek je jednostavno postao sinonim za izdaju.Doživotni predsednik SPO-a neka izbroji koliko članova ima nekada najbrojnija partija u Srbiji.To mu svakako neće biti teško.

  17. Prosle su tri decenije od Devetog marta. U tom momentu, Bugarska i Rumunija su bili u Varsavskom ugovoru, sa siromasnim i obespravljenim stanovnistvom. Najhrabriji Rumuni su plivali preko Dunava dok su vojnici pucali u njih, da se dokopaju “Eldorada” (Srbije). Mi smo za njih bili “prava Amerika”, sa neuporedivo boljim standardom i pasosem, sa kojim smo mogli da putujemo po celom svetu. Sada su Rumunija i Bugarska u Evropskoj Uniji, standard je sve veci, nezaposlenih gotovo i nema. Dacija je pojam za nas. Buducnost im je zagarantovana. Gdje je Srbija?! Dobro znamo sta se sve desavalo u ovom periodu i place nam se zbog toga?! Jedino ne znamo sta ce biti za mesec dana, godinu ili deceniju.
    Da li smo progledali, posle gubitka Kosova, kada smo platili zlocinacko divljanje “crvenih patriota”, ili nismo?! Da li smo 17. februara udarili u dno, ili cemo i dalje propadati?! Nemci nisu progledali posle Prvog svetskog rata, vec su zapoceli Drugi. Hiljade kubnih metara dima su kuljali iz krematorijuma, a “naivni” Nemci su bili “neobavesteni” (poput naseg Kostunice). Nisu progledali ni kada su Hamburg, Drezden, Ninberg i ostali gradovi bili sravnjeni sa zemljom, sa desetinama hiljada poginulih. Progledali su tek onda, kada su pijani ruski vojnici napravili nekoliko stotina hiljada “Nemccica” (silom, ili milom), a saveznici raskomadali Nemacku. Japanci nisu “progledali” ni posle prve atomske bombe, pa su Amerikanci bacili i drugu.
    Vratimo se ponovo na prvi Deveti mart. Veoma pazljivo sam pratio sve prenose iz Skupstine Srbije, gledao snimke B92 sa “Beogradjanke”, ispred Narodnog pozorista, momenat kada su policajci ubili onog mladica, glasno psovao Milosevica i 10. marta kupio izdanje Borbe, buduce “Nase borbe”, a sada “Danas”. To mi je kasnije bila “obavezna literatura”, sve do iza Petog oktobra. Najvecu ulogu Devetog marta su odigrali Vuk Draskovic (buduci “Kralj ulica i trgova”), kao organizator mitinga i prof. Micunovic, kao glavni pregovarac sa vlastima posle Vukovog hapsenja.
    Sa ove distance, moze se zakljuciti da je Vuk svim srcem usao u borbu sa Milosevicem. Takav je bio sve do hapsenja njega i Danice (posle Cosiceve smene), a za kasniji period vise nisam siguran. Mira Markovic je oterala Milosevica u Hag, a Danica Vuka u politicku proslost. Prof. Micuinovica najbolje poznajem od svih srpskih politicara. Sreli smo se nekoliko desetina puta na GO DS i GO DC u periodu 1992-2004 godine, a Petog i sestog oktobra 2000. bio sam u njegovom obezbedjenju. U vreme raspada Demokratske stranke nekoliko puta sam diskutovao na GO DS u njegovu korist (pre toga me je pozvao telefonom), i ako mi je g. Djindjic porucio da cu garantovano postati poslanik decembra 1993. ako ga javno podrzim. Tada sam bio ubedjen da je Profesor mnogo posteniji od g. Djindjica i zato sam ga podrzao. Poslednjih godina vise nisam. Neko vuce konce u Srbiji, iz prikrajka, i smeje nam se. Krajnje je vreme da se svedu racuni posle tri decenije. Gde je Srbija bila tada, a gde je sada? Cetvrti oktobar je je ponovo aktuelan. Posle Tita, Tito! Posle Milosevica, Milosevic! Posle Seselja, Seselj! Vucic je povremeno Tito, Milosevic, ili Seselj, jedino Djindjic nije, a DOS je odavno otisao u prolost.
    Boza Bogdanovic, Bor

    1. Toliko iskucanih slova komentara da bi zaključili „neko to od gore muti sve“. A odgovor je mnogo jednostavniji nego što izgleda a pretpostavljam da su to znali i doktori – pokojni Đinđić i živi Mićunović samo „nisu hteli da Vam šapnu“. Mentalitet. Oni koji su to temeljno izučavali decenijama planirajući da formiraju baš ovakav protektorat unutrašnjeg bezakonja, deponiju najprljavijih tehnologija i zavidan resurs gratis radne snage svih obrazovnih profila i struka su to perfektno odradili. Većem delu među srbadijom su „bogomdani“ korupcija isprepletana sa partokratijom a za „niže slojeve“ petljanje, muvanje, „snalaženje“, „kraduckanje“ i hohštapleraji usmereni ka traženju „krivina2 i „rupa u zakonu“. Kada se to „zameša“ sa onom ultramazohističkom crtom sumanute trpeljivosti za sve i svašta eto vam „koktela“ odnosno temelja za dalju nadgradnju svega ovoga što se susreće na svakom koraku. Za deo koji ne želi da se „ukalupi“ u postojeći svakovrsni antisistem vrednosti opet „širom otvorene“ linije manjeg otpora – pakovanje kofera i neki oblici samoizolacije gde „vegetiraju“ u postojećem okruženju. Eto to je odgovor na pitalice i shodno tom jednostavnom planu su se i nametale „vođe čopora“ da ovde „glume ludilo“ a do perfekcije sprovedu ono što reče zadnji predsednik predsedništva SFRJ „Ja sam svoj posao obavio- države više nema“. U Srbiji je to već odrađeno samo dok progleda i ono malo preostalih slepih kod očiju i „konstatuju situaciju“.

  18. „Vuk Drašković: Ništa danas nije za poređenje sa onim što se dešavalo pre tri decenije.“
    Može se porediti samo vlast, pošto su i danas iste osobe na vlasti (fali im samo Sloba). A i cilj im je isti, gurnuti Srbiju što dublje u provaliju.

  19. Kako uopšte verovati osobi koja se odrekla srpstva i pravoslavlja i psotala član Brozove ateističke bande koja je na vlast došla ubijajući političke protivnike.
    Od te sramote nema povratka među normalne ljude bez obzira koliko se pretvarali da su „bivši“

  20. Tada smo imali kritičnu masu građana, ali nismo imali kritičnu masu elite koja bi povela te građane. Aleksis de Tokvil: „Mnoge nacije propadaju pre nego što postanu svesne svojih grešaka“. Slobodan Jovanović: „nacija sama sobom ne predstavlja ono što se u filosofiji naziva ‘vrednost’. Vrednost joj mogu dati samo opšti kulturni ideali, kojima se ona stavila u službu“. Krst – savremene civilizacije (opstanak naroda i nacije) – čine prečage: nauka i demokratija a toga nema bez građanskog društva i građanskog morala. Mi smo nažalost već od 1997-1998 počeli da rapidno gubimo kritičnu masu građana. Crveno-crna koalicija se posle ubistva Đinđića konsolidovala, izvukla pouke, shvatila da je u istoriju može poslati jedino građansko društvo, i uspešno sprovodi progran atavizacije Srbije: „Zemlja ravna ploča“, „spas je u zaostalosti“, ako se „Evropa hvali kulturom ona se hvali ničim“.

  21. Najgora ljudska osoba koja postoji je ovaj čovek.
    Velika šteta što nije pripadnik nekog drugog naroda… Mnogo bi bilo bolje za nas.
    Izdajnik svega i svačega…

  22. Zato je Srbija prokleta zemlja jer i mediji koji treba slobodno da pisu su dakako prokleti i pogani. Ovih 24 komentara je humor. Da neki urednik pusta komentar u kome se opet po Udbinoj matrici vredja Vuk zato sto nema dece !!!!??? Kakvu korist Srbiji moze doneti takva uvreda. Proklet bio i Danas, i cela Srbija. Vi ste Udbasi svi do jednoga.

  23. Ne razumem zasto ovo smece ozivljavate i poklanjate mu paznju dok je narod ginuo on je flertovao sa slobom, vuckom vojom i ostalima.

  24. Nekada sam se kleo u Vuka, sa njim na trgovima provodio dane i dane, a danas me od njega spopada mučnina… Ipak je veoma prikriveni Branković. Vuče, tornjaj se zajedno sa tvojim zapadnim kapitalizmom, demokratijom, blentavim Karađorđevićima, komunizam je Božji blagoslov! Sada bi se Miloševiću poklonio do zemlje…

  25. Čitam komentare, nadam se da ćeš i ti kome su namenjeni uraditi isto. Bio sam na ulici toga dana. Lepo sam vaspitan, reću samo : Sram te bilo, izdajice !

  26. U svemu se slazem i nemam puno sta dodati vec postojecim komentarima. Vuk je zalosna figura nas politike, a da li je ucenjen ili prodat, to mi nije poznato.

  27. naravno da nije.sad je u mnogo čemu i gore.prvo mi koji smo tada bili mladi više to nismo.prođe nam život ni u šta zahvaljujući vama štetočinama političarima.drugo ti si se lepo prodao vučiću zarad upravnih odbora tvoje dane i vile u golf naselju sa sve portirom na kapiji.tu si da pišeš nekave romansirane biografije aleksandra karađorđevića koji je napravio državu slovencima i hrvatima na uštrb srbije ,a svoje junake iz velikog rata ostavio da umiru u bedi.neka buduća lustracija ne bi smela da zaobiđe ni likove poput draškovića.ipak je on bio ministar spoljni u miloševićevoj vladi

  28. Svi vi koji se u Srbiji od 90-te do danas bavite politikom živite svoj „američki san“. U zemlji koja tri decenije propada, vi ste sve bogatiji i bogatiji.

  29. Ko je izdao opoziciju 98.i smenio Đinđića sa mesta gradonačelnika Bgd? Dana i Vuk. I zatim se obogatili na dozvolama za kioske, gradski prevoz privatnika, legalizaciju objekata. Još pamtimo tarife od 5 i 10.000 maraka. I on se našao da priča o 5.oktobru. Ministar diplomatije, koja je dovela do bombardovanja. Zašto mu dajete prostor da manipuliše?

  30. Ne mogu reci da sam se slagala sa politikom SPO tadasnje, a jos manje, sadasnje. ali sam u ono vreme slusala ono sto je Vuk slutio, o krvavom raspadu zemlje i nacinu da do toga ne dodje. No, preovladale su takozvane patriote na svim stranama, drzava je rasturena, fukara se obogatila, a obican narod kome su isprali mozak, sada, svako jutro kada se probudi vidi da mu je jedino dostignuce u zivotu, to sto je Srbin ili Hrvat ili ovaj ili onaj pripadnik klana. Bilo je malo svetla ali je i ono ugaseno jer taj klanovski nacionalizam, na zalost nema leka stalno se pothranjuje. A pothranjuju ga oni koji imaju interes. Zaboravili smo da smo proveli ruzan san, kada su nam kupili decu i vodili kao glinene golubove u ratove koje nismo ratovali. Kada smo se probudili videli smo obogacenu neku novu elitu bivsih ratnih profitera i kriminalaca. E sada moze kapitalizam. Da oni kupe sve sto se moze kupiti Postali smo kolonija one cetiri stolice, nasih prijateljskih zemalja koje nas obozavaju, a evropsko zadnje dvoriste u kojem su nekada seljaci drzali stajsko djubrivo, slamu, kukuruzovinu, patke koje prljaju vodu…
    Ovo govorim zbog svih zluradih, neprimerenih komentara za coveka koji je u viziji imao drugaciju buducnost. Da li treba da ponovo, u ovim godinama stane golim grudima pred tenkove i bojevu municiju za nas, a mi da cukamo po tastaturi i pisemo pluseve. Treba li on da kopa po kontejnerima kada je do bogatstva dosla najveca fukara i progovorila preko svih medija. Pustite coveka da zivi dostojanstveno. Govorio je, borio se, tukli su ga, nismo ga slusali. Sta jos treba. Opet ga ne slusamo, a posle kad ostanemo raskoraceni na sve manje zdrave zemlje i vode, imamo krivca i izdajnika.

  31. Samo si ti isti. Lažni demokrata i opozicionar. Agent službe i trećerazredni pisac!
    Državni i društveni parazit koji isisava milione svakog meseca i tako poslednjih 40 godina!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.