Vuk Jeremić: Narodna stranka pruža ruku saradnje svim državotvornim i patriotskim snagama u zemlji 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da predstojeći parlamentarni izbori nisu nadmetanje za stranačke resurse ili šansa za napredovanje u karijeri, već poslednja prilika da se zaustavi srljanje ka nepopravljivoj šteti za narod i državu.

Narodna stranka pruža ruku saradnje svim državotvornim i patriotskim snagama u zemlji. Hajde da u kampanji nastupimo zajednički protiv francusko-nemačkog plana za nezavisnost Kosova i Metohije, protiv kopanja litijuma, protiv statusa kolonije, protiv bele kuge i protiv jednoumlja, umesto da objašnjavamo narodu zašto se nismo ujedinili i ko je za to kriv, rekao je Jeremić u Valjevu.

Jeremić je, na Izbornoj skupštini valjevskog odbora stranke, naglasio da je za Narodnu stranku srpski narod jedan i nedeljiv, gde god živeo, u Srbiji, regionu ili rasejanju, navodi se u saopštenju.

Ne budemo li u stanju da iznesemo i sačuvamo državu, na smetlištu istorije nas neće razvrstavati na one koji su u ovom periodu bili vlast ili opozicija, dodao je Jeremić i poručio da će biti potrebno hrabrosti i mudrosti, „mnogo više nego što ih trenutno pokazujemo“.

Za predsednicu Gradskog odbora Narodne stranke Valjevo izabrana je Mirjana Jugović, koja je doktorirala na Univerzitetu Ankara u oblasti konzervacije restauracije kulturnog nasleđa i sertifikovan je stručnjak organizacije Unesko za zaštitu nepokretnog kulturnog nasleđa.

Mirjana Jugović je istakla da je Valjevu preti „crna kuga“ u vidu iskopavanja litijuma.

Samo istraživanje litijuma znači uništavanje prigradskih naselja i vodovodnih sistema, pa građani nemaju čistu vodu. Ta istraživanja su trenutno prekinuta, ali to ne znači da neće biti nastavljena, jer firme koje to rade nisu otišle, nego sponzorišu različite delatnosti, pa i sportska udruženja, pa su naša deca primorana da nose dresove na kojima piše Euro litijum, rekla je Mirjana Jugović.

Skupština Gradskog odbora Narodne stranke Valjevo izabrala je i delegate za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari