Vuk Jeremić: Potrebna jedna kolona državotvorne opozicije 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS)

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je danas u otvorenom pismu lidere opozicionih parlamentarnih državotvornih stranaka da još jednom preispitaju odluku da odbiju da državotvorna opozicija ne predstojeće izbore izađe u jednoj koloni.

Verujem da svi kojima je iskreno stalo do odbrane nacionalnih interesa Srbije, koji su danas očigledno ugroženi, moraju tom cilju da podrede stranačke i sve druge interese, naveo je Jeremić.

On je istakao da je za Narodnu stranku nastup državotvorne opozicije u jednom bloku jedini odgovoran korak, imajući u vidu neposrednu opasnost od sprovođenja u delo „francusko-nemačkog“ plana za nezavisnost Kosova i Metohije, kao i druge alarmantne okolnosti za narod i državu.

„Zato vas pozivam da još jednom preispitate svoje odluke, jer još nije kasno da se postigne dogovor o jedinstvenom nastupu državobraniteljske opozicije. Patriotski opredeljeni birači neće razumeti zbog čega se to nije dogodilo, niti prihvatiti bilo kakva opravdanja za to. Na nama je istorijska odgovornost i više nego ikada nam je potrebna sabornost i jedinstvo kako bismo sačuvali Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije i oslobodili zemlju od kriminala, korupcije i samovlašća“, naveo je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari