Vuk Jeremić: Zašto se nisam kandidovao 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić u objavi na Fejsbuku napisao je zašto se nije kandidovao za izbore 3. aprila u okviru liste koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije.

„Svaki dan mi u nekom drugom mestu u Srbiji postave pitanje – zašto se nisi kandidovao na ovim izborima? Kakav si to političar kada se ne kandiduješ? Kao prvo – dao sam obećanje da se neću kandidovati, i održao sam reč. Izgleda da u Srbiji to nije prirodna stvar za političara, ali eto – nismo svi isti. Kao drugo – iskreno verujem da čovek u politiku ne treba da ulazi da bi ostvario lične ambicije ili zauzeo nekakvu fotelju, već da svojim znanjem i sposobnostima pokuša da doprinese nekom zajedničkom, višem interesu. Kao treće – svaki lider treba da u određenom trenutku pruži priliku novim, mlađim ljudima da se istaknu i stanu u prvi plan, i tako im omogući da steknu važno iskustvo na svom razvojnom putu. Prvo lice Narodna stranka na ovim izborima je moj čestiti zamenik Miroslav Aleksić. Pokazao je hrabrost, mudrost i spremnost na žrtvu. Pružam mu maksimalnu podršku, kao i svim drugim svojim saborcima širom Srbije, koje svakoga dana obilazim i ohrabrujem. Ovaj vikend u Gornjem Milanovcu, Čačku, Kraljevu, Leskovcu i Vranju“, napisao je Jeremić na Fejsbuku.

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, je treći na listi koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, iza Marinike Tepić koja je i nosilac liste i kandidatkinja za premijera, dok je drugi Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke. Član Narodne stranke Zdravko Ponoš je predsednički kandidat koalicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari