Vukadinović: Ironična reakcija na atmosferu i histeriju 1foto: FoNet Bozidar Petrovic.

Razlog zbog kojeg sam poslao poljubac mandataru Aleksandru Vučiću je ironična reakcija na atmosferu i histeriju u Skupštini Srbije. Mandatar i njegovi poslanici besprizorno zloupotrebljavaju i ovako restriktivan Poslovnik o radu i uskraćuju mogućnost za repliku opozicionim poslanicima – kaže za Danas Đorđe Vukadinović, nezavisni poslanik Srbije u Skupštini.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković saopštila je tokom sednice da je poslanik DSS Đorđe Vukadinović napustio salu i pritom poslao poljubac mandataru. Gojkovićeva je dodala i da je

Vukadinović ostavio svoju poslaničku karticu i zamolila je da se ona ukloni. Odlasku Vukadinovića prethodila je rasprava sa mandatarom Aleksandrom Vučićem koji ga je optužio da je uzimao novac iz Državne lutrije Srbije, kao i da se predstavljao kao Vlah kako bi ušao u skupštinu.

– Ja, Aleksandar Vučić, kriv sam što Državna lutrija Srbije ne plaća reket Đorđu Vukadinoviću – rekao je Vučić i dodao da je Vukadinović zarad interesa menjao veru i naciju.

Vukadinović je mandataru poručio da je „on sa svojim saborcima prodao veru za večeru i da koliko god se trudio da liči na Merkelovu ili Putina, najviše asocira na Kaligulu i Nerona“.

Kako je za Danas rekao Vukadinović, razlog zbog kojeg je poslao poljubac Vučiću nije inspirisan pričom o pripadnicima gej populacije u sastavu Vlade Srbije.

– Svako ko je i površno pratio prethodnih dana događanja u Skupštini Srbije jasno mu je da se tamo gaji kult vođe koji demonstrira beskonačna i egomanijačka izlaganja – napominje Vukadinović za naš list.

Prema njegovim rečima, Vučić stalno priča o sopstvenoj hrabrosti i da se nikoga ne plaši, a junači se pred malobrojnim opozicionim poslanicima koji nemaju pravo na repliku.

– Vučić se junači pred parlamentom u kojem sedi većina njegovih poslanika, kojima ne dozvoljava čak ni pravo na repliku, dok na galeriji sede njegovi botovi, odnosno zaposleni u beogradskim javnim preduzećima i opštinskim upravama koji su tu dovedeni da se dive „carevom novom delu“. Čuva ga predsednica parlamenta, preko sto poslanika plus pomenuti botovi – napominje Vukadinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari