Politički analitičar Đorđe Vukadinović izjavio je za zrenjaninsku KTV da će nova Vlada Srbije voditi politiku kakvu odredi predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Vukadinović je rekao da će Vlada takvu politiku voditi bez obzira da li su Zorana Mihajlović i Aleksandar Vulin ministri ili ne.

„Ne mogu ostati oboje, jer bi to bilo malo farsično, kao i uloga Ane Brnabić kao njihovog šefa. Pa i uloga samog Vučića je postala malo farsična u tom njihovom sukobu, jer najžešća politička mržnja i sukob vodila se između to dvoje ministara“, rekao je Vukadinović.

Vukadinović: Vučić vodi "muljavu" spoljnu politiku 1
foto Medija centar

On je ocenio da Vučić vodi „muljavo prozapadnu politiku“ i to prozapadnu u lošim aspektima – geopolitičkom aspektu, a ne i u dobrim aspektima poput vladavine prava, demokratije, pluralizma, slobode medija.

„Vučić je zapadnjak bio u smislu da treba na perfidan način gušiti i gaziti srpske nacionalne interese, ali ne i kada treba poštovati opoziciju i medijske slobode“, rekao je Vukadinović.

On je ocenio da je Vučić na veštački i nasilan način zauzeo poziciju centra, proizvodeći sebi projekte koji su odbojni i neprivlačni, pa čak i opasni, da dobar deo ljudi kaže „pa bolje Vučić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari