Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da je glavni haški tužilac Serž Bramerc, u najnovijem izveštaju za Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, naveo da „optuženik Ratko Mladić nije u dometu snaga bezbednosti Srbije“. „Da je u dometu on bi već, najverovatnije, bio i lociran i uhapšen“, rekao je Vukčević za Radio Slobodna Evropa.

Vukčević je istakao da niko ne može da kaže da li je bivši komandant Vojske Republike Srpske u Srbiji ili nije. „Niko Seržu Bramercu nije rekao da Mladić nije u Srbiji. Jer, taj ko bi rekao da nije u Srbiji, on bi morao, da zna otprilike, i gde je. Dakle, niko ne može reći da li je Mladić u Srbiji ili nije. Ja sam davao neke moje procene, dakle lično moje procene na osnovu činjenica koje sam imao u vidu, da smatram da je u Srbiji“, kazao je Vukčević.

Srpski tužilac za ratne zločine je istakao i da, ukoliko su srpske službe bezbednosti „nekada i čuvale Mladića“, danas to apsolutno nije istina, a da vojne i policijske službe rade zajedno na hvatanju haških begunaca. „Apsolutno rade, i to imaju u vidu svi oni koji treba to da imaju u vidu“, odlučan je bio Vukčević.

Na pitanje šta su srpski zvaničnici ponudili Seržu Bramercu prilikom njegove nedavne posete Beogradu, Vukčević je odgovorio odrečno. „Ništa Bramercu nismo ponudili, on je samo imao uvid u naš rad, odnosno rad bezbednosnih službi. Rad takvih službi je po svojoj prirodi tajan. Bramerc sada ima apsolutni uvid, vidi da se čine izuzetni napori da taj posao bude završen“, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari