Vulin: 1999. godine ubijeno međunarodno pravo, ali se Srbija uspravila i oporavila 1Aleksandar Vulin Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je bombardovanjem Srbije 1999. ubijeno međunarodno pravo, da se Srbija uspravila i oporavila, dok međunarodno pravo nije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vulin je na otvaranju okruglog stola „NATO agresija – uzroci i posledice“ u Domu garde na Topčideru rekao da je Srbija „preživela zahvaljujući svojoj vojsci, svojoj policiji i svom narodu“.

„Međunarodno pravo je umrlo. Trajno i sigurno. Velike sile od 1999. više nisu imale nikakvu potrebu da svoje postupke objašnjavaju bilo kakvim pravnim aktima – sila je bila dovoljna“, ocenio je Vulin.

Vulin je rekao da su Srbi ponosni na svakog svog vojnika i čoveka koji je živeo u Srbiji 1999. godine, a da do 2012. godine niko nije smeo da kaže „pravo ime tog strašnog užasa“ koji je Srbiju zadesio.

„Srpski narod ni te 1999. godine, pa ni 20 godina kasnije, nema razloga da pred bilo kim pogne glavu, da se postidi. Ali ima razloga da pitaju velike i moćne koliko će im još decenija biti potrebno da priznaju zločin koji su počinili“, rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari