"Vulinu najlepše kad radi nešto imaginarno u naprednjačkom Diznilendu, ali šta će biti sa Tomom Nikolićem": Stefanović povodom odluke Vlade da se Vulin bavi odnosima sa BRIKS-om 1foto FoNet Milica Vučković

Aleksandru Vulinu je najlepše kad radi nešto imaginarno i nepostojeće, dok živi u materijalnom svetu nedokazivog porekla svoje ili tetkine imovine, poručio je poslanik i potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović povodom odluke Vlade Srbije da ovom potpredsedniku Vlade dodeli zaduženje da predlaže mere za unapređenje saradnje Republike Srbije sa zemljama BRIKS-a.

Stefanović kaže da je Vlada Srbije odlučila da će Aleksandar Vulin, „potpredsednik Vlade i osoba na Crnoj listi zbog saradnje sa organizovanim kriminalom, biti ministar za saradnju sa zemljama BRIKS-a“.

„To je dobra vest za ovaj korumpirani režim jer će ministar najzad moći da se posveti saradnji sa organizacijom koja nema svoje organe, strukturu, budžet i bilo kakvu formu“, kaže on.

Sad Vulin više neće morati, dodaje Stefanović, samo da se klanja Staljinu u Moskvi već da dodatno dokazuje zapadnim partnerima kako Vučić i SNS uspešno zatvaraju klastere i poglavlja za pristup EU.

„Postavlja se pitanje šta će sad biti sa Tomom Nikolićem i njegovim fantomskim i takođe nepostojećim Savetom za saradnju sa Rusijom i Kinom, koji služi jedino da Nikolić živi u vili na Dedinju za šta svi mi plaćamo? Teško će režim moći da objasni postojanje čak dva fantomska, nevidljiva, organa za ništa i dva čoveka kojima su dali da “nešto rade” na uštrb novca građana Srbije. A građani? Građani će zauzvrat dobiti nastavak laži, propagande i paralelnog naprednjačkog Diznilenda za privilegovane bez ikakvih rezultata i smisla“, poručuje poslanik i potpredsednik SSP-a.

Vlada Srbije danas je donela odluku da se Aleksandar Vulin, koji obavlja funkciju potpredsednika Vlade, zaduži da, u koordinaciji sa predsednikom Republike, prati stanje projekata iz delokruga više ministarstava i posebnih organizacija Vlade.

„Takođe, on će predlagati mere za unapređenje saradnje Republike Srbije sa zemljama BRIKS-a, pratiti stanje i predlagati mere za jačanje veza državnih organa sa građanima Republike Srbije u dijaspori“, navode.

Oblasti delovanja dodeljene su i ministrima bez porfelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari