Vulin: Ako nas EU ne želi, postoje i drugi savezi

Ministar odbrane

Ostavite komentar


  1. E ovaj sada sa vucicem kao haradinaj sa tacijem. Sve iste fore. Vidi se da su sa zlocincima u kontaktu. Jedan u klin drugi u plocu. Jel ovo treba da izgleda kao pretnja Evopskoj uniji? E uplasili se!Pa kojicemo mi njima kada je jedan vulin ministar!

      1. Da nas sve ne iznenadi možda činjenica da je za svoje delovanje i osvajanje vlasti ovaj zabludeli hrvatski sin u bolesnom komunosrpskom korpusu dobio baš od tih rusa i kineza tih tričavih 200000 stranih novaca.

        1. Kalebiću Vi ste u pravu. Tetka je tih dana bila u Moskvi a ne u Kanadi!

  2. Srbija je evropska drzava i po svom geografskom polozaju i po duhu istorijskog razvoja. Nase mesto jeste unutar EU ali ne po svaku cenu!

    1. Slazem se sa Katarinom…..Nikako po cenu da postanemo ozbiljna miroljubiva drzava gde se postuju zakoni i Evropske vrednosti. Mi moramo uvek da se drzimo komunistickih i pandurskih vrednosti, i kao takve nas EU mora primiti. Mi cemo njima da diktiramo kako mi hocemo da udjemo u Evropu, a nikako oni nama da diktiraju.

    2. E, draga Katarina, ako zelis da ostanes srbkinja i da ti familija ostanu Srbi i pravoslavci onda je to samo sa Rusijom, sve ostalo je budalastina i izdajnistvo. EU su vecinski nasi neprijatelji, pa zar to neznas, pa gde si isla u skolu i sta si naucila. Da vecina ste dobro naucili od koga sendvic dolazi dzabe.

      1. Znaš burazeru: Koga Rusi brane i Kinezi hrane obrao je zelen bostan…….

    3. Katarina idi podgraj sendvic ukrutio se.. Paaa narano da tvojima neodgovara da udju u EU jer nemigu toliko vise da lapaju budzet …. A sto se mene tice najboje negde ni tamo ni ovamo ko Svica neutralni.

    4. Odmah im izdiktiraj Katarina…neka Jevropa zna ko je Vulin i Katarina…

  3. Prosto je neverovatno kakve budale vode ovu zemlju!….Javno pitam ministra vojnog: Da li si se zapitao zašto nas Evropa ne želi? Da nisi i ti, i društvance oko tebe, odgovoran za to? Svuda se pametan svet kloni budala, zašto bi Evropa bila izuzetak? A ovi, što nas kao,žele, zapitaj se zašto! Navedi nam primer i jedne nacije koja je prosperirala pod okriljem Rusije i Kine!

  4. E moj Vuline, nesreco belosvetska. Pa I „tetka“ ti je u Kanadi, a ne u Rusiji. Da je otisla na istok, ziveo bi ti u kokosinjcu.

    1. O Boze spasi nas od budala ..Ja ne znam ni ko je poverovao ovima da su ikad I bili za EU. Njima ne odgovara uredjeno demokratska drustvo. U sta nas je ova bagra uvalila a tek ce ako se ovaj narod ne probudi

  5. Volini jedna ko tebe pita za misljenje kad si ti skart degenerik.

  6. Mi zelimo samo da dobro zivimo, nije bitno da li bili u EU ili ne, vazno je da imamo posla da radimo i zaradimo za zivot .

    1. Pravi komentar,kao da ga je pisao Marijan Risticevic.Vi ste svi za Lazu,sto rece Gutovic.

  7. A Srbija nije u Evropi? U jednom se slazemo. EU ne zeli VAS, EU zeli NAS, svih 35000 koji se isele svake godine. Jagnjece koze se skidaju svaki dan. Vuk ili mali vuk (citaj vucic) izadje svaki put kad daju ovakve izjave. Ako ovo nije znak skolovanim ljudima da beze odavde, ja ne znam sta je.

  8. Politička izjava…znam…idi ti tamo odmah nas ostavi ovde u EU…pola Srbije radu u zemljama EU…da nije njihovih para…nagrabusismo…putuj✈️

  9. Postovani, Komentar o Kosovu objavio je Dnevnik iz Novoog Sada 11. maja prosle godine. Saljem ga ponovo, sa molbom da ga i Danas objavi. Vulin je „otvorio karte“ i rekao bas ono sto sam ja naslutio jos tada. Zato Vas molim da objavite i deo mog dopisa od 15. maja dir. BIA, g. Gasicu.

    Dnevnik, Novi Sad: Дачић: Србија неће признати Косово, хоће компромисно решење ; Boza Bogdanovic ; 11.05.2018 • 14:17

    Razmotrimo 6 alternativa:
    1. Amerikanci i EU dozvole da Kosovo i Metohija postanu sastavni deo Srbije, koja nece uci u EU. Srpski i siptarski sverceri i tajkuni slave. Javasluk i sverc droge se nastavljaju. Siptarski politicari glasno psuju, a u sebi likuju. Visok natalitet Siptara, muslimana i Roma, a veoma nizak natalitet Srba, ostalih pravoslavaca i katolika. Za najvise sto godina, skupstinska vecina ce izglasati promenu Ustava. Beograd se zove Severna Tirana, a albanski je zvanicni jezik u Scipriji. Neka nasi demografi ovo ospore.
    2. Dozvole podelu Kosova. Nama pripadne severni deo, a Siptarima ostatak. Nasi politicari slave, osim Seselja, najveceg srpskog patrijote. Lepo, ali od pocetka rata u Hrvatskoj na ovamo nije ostvarljivo. To daje sansu za dalju podelu Bosne, Makedonije, Spanije, Velike Britanije, stvaranje Velike Albanije itd.
    3. Mi pobijemo veci deo Siptara na Kosovu, a ostatak proteramo u Albaniju. Usput, sravnimo bazu NATO-pakta. Amerikanci, NATO i EU se uplase od Rusa i ne reaguju.
    4. NATO i Rusija zbog toga zapocnu 3. svetski (atomski) rat, u kome u nekoliko dana pogine 200 miliona Amerikanaca i jos 100 miliona iz onih drzava koje su nas bombardovale. Preziveli radjaju decu sa brojnim anomalijama. Ni jedan Srbin i ni jedan Rus nisu ni ogrebani.
    Treca i 4. alternativa su suludicave, zar ne. Na zalost, u tu totalnu glupost veruje, i prizeljkuje je, oko pola miliona anti-amerikanaca, seseljovaca i rusofila u Srbiji, od seljaka i radnika do akademika.
    5. Ova alternativa nije mnogo bolja. Kosovo je definitivno izgubljeno. Ljuti srpski politicari odricu se EU i okrecu Rusiji. Mira Markovic, Seselj, sverceri i tajkuni likuju. Pomoc sa zapada i investicije prestaju. Standard i zaposlenost brzo opadaju, inflacija raste.
    6. Vucic ovlasti nekog novog prof. Ratka Markovica da napise nesto sto odgovara i Srbiji, i Siptarima, i EU, i Americi, i Rusiji. Kosovo je ujedno i nase i siptarsko. Svi su zadovoljni. Sto se obicnih ljudi u Srbiji tice, oni kao papagaji ponavljaju „svoje misljenje“, koje cuju u TV-dnevniku, na Pinku, Hepiju itd. Prihvatili bi tu ideju. Srbija ubrzava proces za ulazak u EU. Strane investicije, zaposlenost, plate i penzije progresivno rastu.
    Pristajem da se kladim da ce se vecina Srba odreci Kosova na Referendumu, ako ga Vucic raspise i to od njih javno zahteva. Tih 60 dana od raspisivanja Referenduma dovoljan je period da se i mnoge Srbende ubede u to. Osim Seselja i Dveri, sve ostale stranke javno ce podrzati Vucica, da dokazu da su proevropski orijentisani, cak i deo SPS.
    Sesta alternativa je najrealnija, bas zbog posledica koje su navedene u petoj. Ja glasam za nju. Oni, koji bi poslali tudju decu u rat sa celim svetom – ne moraju, a hvala Bogu da su u manjini. Najvise sto mozemo dobiti je mirna razmena teritorija i imovine, koju trenutno forsira Vucic. Menjamo deo juzne Srbije sa Siptarima za severni deo Kosova sa Srbima. EU ce to mozda podrzati, ako i Siptari pristanu.
    Boza Bogdanovic, Bor

    2. Poruka: BEZBEDONOSNO INFORMATIVNA AGENCIJA, direktor Gasic (15. maj 2018. godine)
    Direktor BIA
    [email protected]
    Kabinet direktora
    [email protected]
    Postovani gospodine Gasicu
    Dva nova Komentara o Kosovu i o Vladi namerno sam napisao, i objavio, da se u startu vidi moj jasan, veoma definisan, javni stav po pitanju Kosova i Vlade. Oba Komentara su u Prilogu. Moje misljenje se svih 100% poklapa sa sadasnjim zvanicnim stavom Predsednika Srbije i Predsednice Vlade. Ako se poklapa i u buducnosti, maksimalno cu se potruditi da doprinesem da se to ostvari, kao sto sam odigrao veoma vaznu ulogu u spasavanju RTB-a od zatvaranja i Timocke krajine od gradjanskog rata. Za neki dan se raspisuje Tender za RTB, a Kinezi su veoma zainteresovani, zbog moje poruke njihovoj Ambasadi u Beogradu. U Prilogu je moj dopis IO SNS, u kome se to vidi.
    Ako se u vrhu Srbije jedno prica (Srbija u EU), drugo radi (namerno opstruira EU), a trece misli, onda jedino preostaje da ubacite ovaj moj dopis u onu debelu fasciklu. Odnosno, da me i dalje tretirate drzavnim neprijateljem. Kao da ne znate, da su najveci neprijatelji svih predsednika, ministara i direktora u Srbiji u poslednjih sto godina uglavnom oni, koji ih svakodnevno tapsu po ramenu.
    Boza Bogdanovic, Bor

  10. Ne znam da li je ovaj genije primetio da smo okruženi zemljama EU i sa onima koje to nisu smo u izuzetno lošim odnosima zahvaljujući Vučiću,Vulinu,Dačiću…
    Sa kojim savezom možeš da trguješ ako si geografski potpuno odesečen od njega?Da ne govorim da nas i ti naši “prijatelji” poput Rusije i Kine gledaju kao na krvavi hemoroid (da se tako poetski izrazim).
    Očigledno je samit u Berlinu odlično prošao pa Vulini i Djurići daju ovakve izjave.Ne znam da li je Vučiću sad jasno zašto sedi u 15-om redu za vreme jubileja u Parizu!

  11. Pa ko bi normalan želeo tebe i ekipu SNS/SPS na čelu sa Vučićem i Dačićem!!
    A zato svi vi na vlasti volite evre i dolare/pogotovo od donacija..a tetka u Sibiru živi,pa ti slala rublje za stan….
    O Bože mili što nas kažnjavaš,sa ovima na vlasti!!

  12. Jedanput je Sbiju kostalo prolivene krvi srpskih sinova tvoje planiranje novih antievropskih sabeza zajedno sa tvojim novim sefom agresivnim i neuracunljivim AV.Nevete vise ponavljti to sto ste vec jednom uradili.Pre neho sto to uradite sudice vam narodni sudovi !!!!

  13. Mrzim Julina iz dna duše ali on je pokazao umor nacije koja je posle Petog Oktobra bila 52% za NATO a više od 78% za EU. Od tada je prošlo dvadeset godina i kakvo je sada raspoloženja za Evroatlanske integracije (manje od 40% a za NATO skoro da nije niko) i ako je NATO čak poštenije od EU (poštuje našu vojnu neutralnost, imamo izvanrednu saradnju i naposletku upravo NATO je izneo ideju o „Razgraničenju“ tj. ostanak Zubinog Potoka, Severne Mitrovice, Zvečana i Leposavića i to bez „Trampe“ za Peševsku Dolinu jer nam je upravo NATO pomogao da se uguši oružani ustanak terorističke OVPBM u 1999/2001. god. ) koja nas stalno zavlači sa očiglednom željom da se odreknemo KiM i da nas prime đuture zajedno sa onima koji nisu ni potpisali pretpristupne ugovore i koji su svetlosnu godinu iza EU jer sem CG koja je čak bliža EU od Srbije (zbog članstva u NATO) dva protektorata (R. Kosovo i BiH) i još nedefinisana i podeljena država Severna Makedonija u kojoj Albanci upravo željom EU imaju nezasluženo više prava od matičnog naroda.

    1. Kazete da je podrska pridruzenju opala. Ja mislim da je moglo biti i mnoogo gore. Od kad je „proevropski“ Vucic na vlasti SVE njegove novine i televizije otvoreno napadaju EU i Ameriku za sve i svasta. Pa i sam nelegitimni predsednik baca drvlje i kamenje na N1, americkog ambasadora, stalno pronalazi neke u EU koji salju milione opoziciji, svadja se sa evropskim institucijama… Ako kazu da je to samo za „domacu upotrebu“, onda neka se zapitaju da li je to stvarno tako, ili nasa vlast MINIRA svaku ideju o Srbiji kao delu UREDJENE Evrope. Da se ne lazemo, nama jedino Evropa moze obezbediti normalno funkcionisanje Drzave, ovi drugi sa kojima bi Vulin, su UZURPATORI vlasti kao Vucic i kompanija.O vasim ostalim nebulozama u stilu „ugasen ustanak teroristicke organizacije“ ne vredi pricati.

      1. Da li je bio ustanak albanskih terorista OVPBM koji je ugusen u maju 2001.god. kada je NATO ukino kopnenu zonu ustanovljenu kumanovskim sporazumom, pa smo ih gonili sve do Drenice i Kacanika, jesmo.
        Da li je Jelena Milic predstavnica NATO asocijacije vise puta govorila o Ratnoj Krivici i ne ucestovanje Srba iz Zubinog Potoka, Severne Mitrovice, Zvecana i u teroru nad lokalnim Albancima kao i ustanku OVPBM koji je bio uperen pre svega prema lokalnim Srbima i sadejstvima sa OVK (UQK) protiv Srba na KiM sto je potvrdio i sam generalni sekretar NATO.
        I zar mislite da bi npr. CG dozvolila, koja je najdalje odmakla u evrointegracijama da zajedno sa njome udju one koje nisu ni potpisali ugovor o pristupanju a takve su Albanija, Severna Makedonija, BiH a R.Kosovo nije cak ni clanica UN i nema medjunarodno definisanu granicu prema Srbiji.
        P.S. U sirenju histerije protiv Evroatlanskih integracija svih ovih godina je najvise prednjaca Bosko Obradovic perjanica SZS.

  14. Ovo je smišljeni početak udaljavanja srpskih vlasti od EU, kako su smislili od početka! Uvek se nađe dobar razlog zašto nas „ne vole“, umesto da pokušaju STVARNO da ispoštuju evropske norme, npr. pravosuđu. Ne može se biti istovremeno i despotija i evropska država!

    1. Neka se Yulini samo zapitaju kako je počeo “ukrajinski scenario“? Da li se unapređeni šešeljoidi sećaju ko je bio i šta radio Janukovič?

  15. Juline, siđi s plafona i prestani da baljezgaš. Koji „drugi savezi“? Nema ih. ODKB? njima treba tek jedan poveći vojni aerodrom (Srbija) u NATO okruženju. Nismo mi važni ni jednima (NATO) ni drugima (ODKB), mi smo za njih poligon. A ti si, Juline, preispoljna štetočina, jer obmanjuješ već sluđeni narod. Sluđen vašom trodecenijskom privatnom i odvartno otimačkom politikom. Da vas hoće NATO, razvalili biste čeljusti hvalisanjem Zapada. Nisu nama problem ni NATO, ni Zapad, ni ODKB, ni Istok. Naš najveći neprijatelj je srpska oligarhija i njeni sateliti, koji plivaju na prostačkoj demamogiji i stvarno pljačkaju društvo. Juline, nalaziš se u dugoj koloni neprijatelja Srbije.

  16. Svaki dan po 3-4 negativne kritike na racun EU i isto toliko pozitivnih vesti u korist Rusije. Cekam od onda kada ce isprva srpski ministri poceti davati ovakve izjave a uskoro i predsednik, pa da se 2020 prekine sa pridruzivanjem EU i da se baci u narucje Rusiji.

  17. Imamo mi rešenje. Naši jedini pravi saveznici treba da budu Severna Koreja i Kuba. To su visoko razvijene države na koje treba da se ugledamo, a ne na zemlje trule EU. U tim državama je demokratija na najvišem mogućem nivou, a vladavina prava je uzor svima u svetu. To je ustvari Vulinov san još iz njegovih komunističkih dana, kada je bio mladi SKOJ-evac posvećen ideji pobede komunizma svuda u svetu. Sada je doduše malo zastranio, ali ponekad ta suluda komunistička demagogija prosto „izleti“ iz njega, i tada on postaje onaj stari Vulin. Pun mržnje prema „trulom“ kapitalizmu i ljubavi prema Če Gevari. Samo mi nije jasno da li je Vučić bio pri punoj svesti kada ga je postavio na mesto ministra odbrane. Odgovorna funkcija za neodgovornog čoveka.

  18. Naravno, postoje i drugi savezi:
    Savez vojnih i civilnih profitera,
    Savez laznih levičara, Savez za favorizaciju tetaka po inostranstvima sa naglaskom na Kanadi,
    Savez instant obučenih za vojnu spremnost,
    Savez mešetara i satrapa,
    Savez za SIS( sve i svašta)
    Savez neshvaćenih politikanata…
    I TAKO DALJE,
    I TAKO DALJE…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. avgust i 1. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.