Vulin i Brnabić o ljubavi prema ženama, Ponoš kažnjen (VIDEO) 1Printskrin RTS

U daljem toku rasprave u Skupštini, pošto je Miroslav Aleksić (NPS) pokazivao fotografije vozila Aleksandra Vulina i pošto je Zdravko Ponoš (SRCE) analizirao govor Aleksandra Vučića pred Generalnom skupštinom UN, tema je skrenula ka ženama.

Vulin je izgovorio (posle izlaganja Slavice Radovanović iz NPS koja je ponovila priču o luksuznom vozilu) „nikad se ne svađajte sa ženama, samo ih volite“, a potom pojašnjavao kako to misli bez ikakve diskriminacije, u najboljem, duhovnom smislu, „ja sam govorio o lepoti o dobroti, zaista mi je žao što niste dovoljno senzbilisani da to prihvatite, žao mi je ako se neka dama našla uvređena“.

Zoran Lutovac (DS) je replicirao „on (Vulin) ponavlja ovo na šta sam vas opomenuo, zamiliste vi predsednice da govorite da volite žene, hoćemo li da se nadmećemo s tim“.

Ana Brnabić je odgovorila Lutovcu „ne znam šta vam je to tačno značilo, ja se slažem sa Vulinom, mene nije sramota, ja volim žene, to vi tako deklarativno podržavate ljudska prava, ali svaki put kad možete prebacite mi“.

Vulin i Brnabić o ljubavi prema ženama, Ponoš kažnjen (VIDEO) 2
Printskrin RTS

Potom je Ponoš ministarku Milici Đurđević Stamenkovski „zamolio“ da ne govori na način na koji govori u Skupštini, da ne narušava atmosferu u parlamentu, da ode kući, spremi ispit, odmori se, okači zavesu, što je Brnabić kaznila kao nepriličan govor i rekla da će oduzeta suma ići u dobrotvorne svrhe.

Sada ste zaista uvredili stvarno žene, izričem Vam opomenu, kada kažete jednoj ženi da može da ide da kuva ručak i da nije ni zašta drugo, vi ste uvredili sve žene u Republici Srbiji, i za to ste dobili opomenu, koja ide u humanitarne svhe, rekla je Brnabić isključivši mikrofon Ponošu.

U Skupštini treći dan traje rasprava o rebalansu budžeta, danas se pretresaju amandmani, a prisutni su i članovi Vlade.

Ana Brnabić, predednica Narodne skupštine, danas za razliku od prethodnih dana, kada to iz zdravstvenih razloga nije mogla, vodi sednicu, mada je povremeno menja i potpredsednica parlamenta Marina Raguš (SNS).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari