Vulin i Pinter: Zajedničke patrole štite i Srbiju i Mađarsku 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske Aleksandar Vulin i Šandor Pinter ocenili su da su zajedničke policijske patrole, koje će od danas brinuti o bezbednosti granice Srbije i Mađarske, dokaz da su odnosi između dva naroda i država na najvišem istorijskom nivou.

Pinter, koji je sa Vulinom obišao pripadnike zajedničkih patrola na graničnom prelazu Horgoš-Reske, istakao je da po pitanju ilegalnih migracija, Srbija i Mađarska imaju ista razmišljanja i da su rezultat toga zajedničke patrole na granicama Srbije i Mađarske i Srbije i Severne Makedonije koje treba da doprinesu da granice budu bolje čuvane, saopšteno je iz MUP-a.

„Cilj nam je da druge države budu deo te saradnje“, rekao je Pinter i dodao da su države članice Evropske unije koje imaju kopnene granice uvidele da su stavovi Mađarske po pitanju zaštite granice dobro rešenje.

Vulin je rekao da za Srbiju nije prihvatljivo da bude parking za migrante i zajedničke patrole su zaštita i Srbije i Mađarske i „našeg načina života“.

Istakao je da za migrantsku krizu nisu krive ni Srbija ni Mađarska, koje su dužne da se nose sa njenim posledicama, jer ona izaziva bezbednosne, socijalne i humanitarne probleme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari