Vulin: MUP je prvi put pokrenuo akciju protiv ilegalnih kladionica 1Foto: Beta/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Lola Djordjevic/DS

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je to ministarstvo prvi put pokrenulo organizovanu akciju borbe protiv ilegalnih kladionica i da će „nastaviti sa njihovim iskorenjivanjem“.

„Ilegalno klađenje je pljačka budžeta, ali sa sobom povlači i neprijavljene radnike, ilegalnu prodaju alkohola, cigareta. Igrači ne mogu biti sigurni da će im dobitak biti isplaćen, a država je sigurna da će se porezi i doprinosi izbegavati“, napomenuo je on, a preneo njegov kabinet.

Ministar je rekao da je u akciji koja je sprovedena na teritoriji 17 policijskih uprava uhapšeno 15 osoba koje se terete da su u neregistrovanim objektima neovlašćeno organizovali klađenje.

Policija je u tim objektima pronašla 175 automata za igre na sreću, tehničke uređaje i opremu, kao i 1.258.780 dinara i 1.970 evra za koje se sumnja da su stečeni od uplata igrača.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega če uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari