Vulin o tvrdnjama albanskih istoričara: Ko nema svoju kulturu, mora da otima tuđu

Ostavite komentar


    1. Ovo nije tema na kojoj biste Vi trebali da pokazujete koliko mrzite Vulina. Ovo su ozbiljne teme u kojima ne trebate da učestvujete ako niste „zreli“ za te teme.

    2. Svaki normalan covjek vidi da je Vulin lakrdijas na visokom polozaju i normalno da ce pomisliti kakav jeSrbijanski vojnik kad je minstar odbrane tog kalibra

    1. Šta smo mi to, od „kulturnog blaga“ bivše „braće“, kako rekoste, oteli? Baš bi me to jako zanimalo? Znam da smo kao narod prilični idioti i da nam nikada nije padalo na pamet da zaštitimo svoju kulturnu baštinu, svoje relikvije, istoriju, jezik ili, religiju sa pripadajućim hramovina. Bilo nam je nezamislivo da će neko, toliko nisko pasti i tvrditi da Marko Kraljević, ili MilošObilić, nisu Srbi. Niti da će neko posegnuti za našim hramovima i manastirima, na čemu danas pasionirano rade šiptari i „milogorci“?! Ako su Dečani i Pećka Patrijaršija albanski, onda su srpski kraljevi, carevi i plemstvo podizali te hramovce da se u njima mole, u to vreme, arnauti?! Na Kosovu i Metohiji ne postoji nijedan pisani trag, nijedna arheološka iskopina, nijedna gradjevina, koja može da potvrdi postojanje albanske kulture?! To je trebalo davno publikovati i preduprediti ovo šizofreno ludilo koje su arnauti podigli na nivo „umetnosti“?! Ja sam siguran da su više tragova na ovoj planeti ostavile ptice u Čileu, koje su preko svog izmeta stvoriule čuvenu „Čilsku šalitru“, nego arnauti kao „najstariji narod“. Da li je neki Albanac radio na nekom od srpskih manastira kao fizički radnik? Ne znam da li je to moguće s obzirom na starost srpskih svetinja ali, oni su mogli da učestvuju i u izgradnji Asuanske brane pa ona, ipak, nije njihova, nego onih koji su gradili. Zato Albanci, danas, ovako vredno uništavaju srpska groblja i menjaju geografske toponime. Varvari iza kojih ne ostaje ništa kao posle najezde glodara.

        1. Upravo sam čekao da se javi neki srpski pametnjaković, koji će izneti jednu ovako „krucijalnu“ činjenicu pred kojom čovek može samo da zanemi? Hajde da se spustimo na Vaš nivo pa da postavimo isto pitanje ali, iz drugog ugla? Ako Miloš Obilić nije postojao, zašto arnauti tvrde da je njihov? Gospodine, polupismeni čoveče, da li je postojao ili ne, u ovom slučaju uopšđte nije ni važno. Čak i da se radi o „mitskom biću“, opevanom u srpskoj narodnoj poeziji, to „mitsko piće“ pripada Srbima i Srbiji a ne onima protiv kojih su se oni vekovima borili. Ne znam da li Vi to možete da shvatite jer je to nešto više i dublje od „dvanaest sa liukom“ i piva.

  1. „Ko nema svoju kulturu, mora da otima tudju“…
    … rece covek koji se oblaci kao Ce Gevara.

  2. KO NEMA OBRAZ MORA DA IZMISLI IME,BOLJE BI TI LICILO DA SI STAVIO „GOVEDO“. VULIN BAR NIJE UNISTIO VOJSKU KAO TVOJ SUTANOVAC KOJI NIJE SLUZIO VOJNI ROK A ZNA DA TOPI TENKOVE I PRODAJE CELIK. COVEK PRICA O KOSOVU A TI LUPAS GLUPOSTI „BERBEKU“ JEDAN

  3. Zalosno je da ministar odbrane i vojske koja je vrsila masovna ubistva, i vrsila etnicko ciscenje ,bude zadojen tolikom mrznjom o ljudima koji su bili zrtva.O kulturi i istorijsko nasledje srba trebalo bi da se izjasni doticni ministar,a ne neko ko nije srbin ni rom i na nesrecu Srbije postao Ministar.Za sirenje medjunacionalne mrznje,kad tad moze da se krivicno odgovara,sto verujem da ce se i desiti.

    1. Hajro Vi ne širite mržnju već mrzite tako bolesno, tako pasionirano da mi nije preostalo ništa drugo nego da Vas žalim. Nije Vama lako. Kada se mržnja pojača tolikom količinom gluposti, negde mora da pukne.

    2. Sirenje medjunacionalne mrznje je to vase, bezobrazno i licemerno svojatanje srpske kulturne i religiozne bastine. izigravanje nevinasca i moralnih gromada a imate sud u Hagu, napravljen specijalno za Albance i koji vam je ispred nosa i koji svaki dan poziva nekog od vasih „heroja“ na raport, da ni ne spominjemo.

      1. Gospodine Hajro, možete da se praćakate i da mrzite koliko god hoćete. To vam je jedino i preostalo. Nisu Srbi mogli da kradu „religioznu baštinu“ od ljudi, koji su postali tek dolaskom Turaka na Balkan. Srpska država je mnogo starija i veća od sramne istorije genetskih konvertita, koji kradjom tudje istorije pokušavaju da speru svoju sramnu prošlost. Oni koji su prodali veru za večeru, obično su ljudi lakog morala, kojima ni kradja tudje materijalne i kulturne baštine nije strano.

  4. Ova izjava je rasisticka. Svi imaju kulturnu bastinu. Tvrditi da je neko nema zapravo znaci da osoba koja to tvrdi negira neciju kulturu i necije pravo na kulturu. Ako je ta osoba ministar, onda znaci da drzava negira. E, sad, hladnjace…
    U bilo kojoj normalnoj zemlji ministar koji bi izjavio da neka manjina nema kulturnu bastinu bi momentalno morao da podnese ostavku – i to da je izjavio neformalno, npr. pijan u kafani ili u privatnom mailu, a kamoli novinarima.

  5. Kultura koja ne prelazi nacionalne granice,ne zavređuje trud oko odbrane i čuvanja,vise od paženja srpske prašine i serbskog vazduha.Ali,kako to objasniti čoveku koji od Mire Marković do danas nije ni u
    čemu napredovao.Osim možda u lakomosti,prostakluku i lopovluku,a toga i bez njega imamo suviše.

    1. Ne volim Vulina ali, ako ga napadate vi Albanci, onda znam da je on sigurno u pravu. Vidite, mi Srbi smo mali narod i ne želimo da našu kulturnu baštinu naturamo bilo kome van naših granica. Sa njom se ponosimo i pokazujemo je onima koji žele da je vide ali ne i onima koji bi da je ukradu i prisvoje Vi Albanci, kao „najstariji narod“ na Planeti, kao narod „velike“ kulture, koja se ogleda u rušenju grobalja, u unoštavanju i paljenju srpskih svetinja, potom, trgovinom ljudskim organima i etničkim čišćenjem, svih onih koji ne pripadaju vašem čoporu, možete da izvozite svoju kulturu ali, ne nama. Daleko vam lepa kuća.

  6. Kultura je na sadašnjem Kosovu postojala i pre dolaska Slovena na to područje u 6.-tom i 7.veku Nove ere.Pitajte Bugare ko je prvi osnovao carstvo na teritoriji današnjeg Kosova!

    1. Verovatno su to carstvo osnovali oni ljudi, koji su sebe prepoznali u „Ilijadi i Odiseji“?! Koja bolest, koja infantilnost?! Mnogo ste smešni Vi, gospodine, koji se krijete ispod ovog „triper“ pseudonima, koji bi trebao da ukaže na Vašu veliku pamet. Islam je na Balkan došao sa Turcima. Kao turski „bašibozuci“ došli ste i vi arnauti. Zbog toga ste danas predominantno muslimanske veroispovesti. Vekovima pre tog vremena, postojala je srpska država. Inače, vi arnauti ste po potrebi, Kelti, Dardani, Tračani ili Iliri. Narod koji je kao horda išao za svojim gospodarima nema prošlost ali je vekovima brusio „umetnost“ mimikrije, ketmantstva i pokušajima da se na lažima gradi neka istina. Ako je tako, zašto nijedno naselje na Kosovu i Metohiji, nijedan geografski pojam nemaju albanska imena već čisto srpska, koja vi, arnauti, danas, užurbano „modernizujete“, dok rušite srpska groblja ne bi li uništili tragove srpskog postojanja?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.