Vulin: Otvoren i iskren dijalog sa NATO 1Foto: www.mod.gov.rs

Srbija ostaje dosledna vojnoj neutralnosti, ali je opredeljena za dalje jačanje saradnje sa NATO, pre svega kroz aktivnosti programa Partnerstvo za mir.

To je izjavio danas ministar odbrane Aleksandar Vulin na sastanku sa komandantom Komande združenih snaga NATO u Napulju admiralom Mišel Hauard.

On je istakao i da je Srbija iskreno posvećena očuvanju regionalne stabilnosti i da u potpunosti poštuje i uvažava evroaltantska opredeljenja svojih suseda, kao što očekuje da susedi poštuju put koji je zemlja izabrala.

Vulin je rekao da su, s obzirom na značaj i zonu odgovornosti Komande NATO u Napulju, otvoren i iskren dijalog i održavanje redovnih kontakata na najvišem nivou preduslov za unapređenje i jačanje partnerske saradnje, a da naročito pozitivan vid saradnje ostvaruju Vojska Srbije i Kfor.

On je Hauard preneo pozdrave vrhovnog komandanta i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Admiralka Hauard saglasila se da je stabilnost regiona ključ za njegov sveukupan napredak, a posebno za odnose Srbije sa njenim susedima i učlanjenje u Evropsku uniju.

Ona je, takođe, istakla dobru komunikaciju Vojske Srbije sa Kforom i odličnu saradnju na operativno – tehničkom planu, što je potvrđeno kroz redovne sastanke načelnika Generalštaba i komandanta Kfora, kao i veliki broj zajedničkih aktivnosti.

Vulin je admiralu Hauard izjavio saučešće povodom tragične pogibije 16 pripadnika Marinskog korpusa u padu vojnog transportnog aviona u državi Misisipi, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari