Vulinu BiH nije dozvolila prelet kako bi posetio Srbe na Palama 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Potpredsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vulinu vlasti u Bosni i Hercegovini ponovo nisu dale dozvolu za prelet kako bi danas posetio Srbe na Palama i sa njima obeležio slavu ove opštine Veliku Gospojinu, navodi se u saopštenju potpredsednika Vlade.

Potpredsednik Vulin je na poziv Srba sa Pala trebalo da kao kum slave prisustvuje svečanoj liturgiji i lomljenju slavskog kolača povodom proslave Velike Gospojine, kao i da na Trgu Republike Srpske položi cveće u ime Srbije i pokloni se senima poginulih srpskih boraca koji su stradali tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata devedesetih godina.

„Iako su kabinet potpredsednika Vlade Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova i ambasada Srbije uredno i na vreme dostavili sve potrebne informacije i prateću dokumentaciju, čak i naveli svrhu posete, vlasti u Federaciji svojim ćutanjem i neodgovaranjem nisu dale saglasnost za prelet. Od strane naše ambasade na vreme su ispoštovane sve procedure koje se u diplomatiji nalažu i uprkos tome vlasti u Federaciji nisu odgovorile na zahtev“, napominje se u saopštenju.

Ministarstvo inostranih poslova BiH, na čijem je čelu Elmedin Konaković, još jednom nije dalo dozvolu za prelet srpskom potpredsedniku vlade Aleksandru Vulinu, navode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari