Šef Kancelarije Vlade Srbije za KiM Aleksandar Vulin juče je, tokom svoje prve zvanične posete Kosovu, predsedniku opštine Štrpce Zvonku Mihajloviću iz SRS poklonio zastavu Republike Srbije, istakavši da „nije mogao doneti veći poklon od ovoga“.


Dok su prištinski mediji komentarisali ko je dozvolio Vulinu da uopšte uđe na Kosovo, pojedine Srbe je njegovo deljenje zastava u Štrpcu podsetilo na prvu posetu KiM bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, koji je isto to radio u svim srpskim enklavama.

Prvi čovek Vlade Srbije zadužen za KiM razgovarao je u Štrpcu i s načelnicima Kosovskog i Prizrenskog okruga Goranom Arsićem i Jovicom Budurićem, čelnim ljudima javnih preduzeća i prosvetnih ustanova, kao i s građanima. Vulin je obećao da će se narodu na KiM „uvek govoriti istina, ma kakva ona bila“, kao i da neće biti podele na sever i jug.

Aleksandar Vulin bi tokom dvodnevne posete trebalo da obiđe i Prizren, Orahovac, Veliku Hoču, manastire Zočište i Sveti Arhangeli, kao i Prizrensku bogosloviju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari