Vulin: Poseta predsednika Vučića Kini je istorijska

Ostavite komentar


  1. Uskoro će se, u ovoj ludnici od države, svaka diktatorova velika i mala nužda proglašavati istorijskim događajem.
    Jedino što će istorija zabeležiti iz perioda ovog duboko antinarodnog režima ogrezlog u lažima,diktaturi,jednoumlju,korupciji,kriminalu i primitivizmu najgore vrste, biće to da niko nije brutalnije vređao zdrav razum građana,da nas niko do sada nije tako drastično omalovažavao i potcenjivao,da nas niko nije bezobraznije i beskrupuloznije potkradao. Zar lažna „Tetka iz Kanade“ ovog dezertera, nije jedna od najdrskijih uvreda za svakog mislećeg i slobodoumnog građanina ove kvazi-države?

  2. Naravno da je poseta Aleksandra Vucic Kini istorijska gledano iz mnogih aspekata, pre svega kada se vidi sa koliko novca ce Kinezi investiratu u nasoj zemlji, koliko ce biti novih radnih mesta, koliko ce biti podignut standard gradjana, budzeta drzave. Da ne govorim o jos na vece nivou podignutu prijateljstvo.

    1. Bobana, draga … kinezi NIŠTA ne investiraju – SVE plaćamo MI !!!
      Čak i poreze i doprinose za mizerne plate koje će davati – da je sve tako fino, odavno bi se dosetili Francuzi, Poljaci, Rumuni, Nemci, Česi … pa bi sve svoje željezare i fabrike dali Kinezima ‘da investiraju’!!!

    2. Kada se kaže „kineske investicije“, tu aktuelna vlast ne predočava pravu istinu. Reč je uglavnom o kineskim kreditima. Kada Kinezi daju kredite onda ugovaraju tako da su izvođači radova njihove kompanije koje dovode svoje radnike, svoj materijal i plus zarađuju na kamatama koje su veće nego kod međunarodnih finansijskih institucija. Kamate na kineske kredite su 3% što je znantno više nego kamate na kredite koje Srbija uzima od npr. EU institucija. Što se tiče angažovanja našeg ljudstva i naših firmi kada su u pitanju projekti sa Kinom, ono je zanemarljivo. Inače, po investicijama u Srbiju, Kina je tek na trećem mestu, i to posle EU i Rusije (koja više od 10x manje investira u Srbiju nego EU).

  3. Samo kad bi se umesto „Letećih automobila“ Kinezi pobrinuli za izgradnju kanala: Dunav – Vardar – Egejsko More čime bi se plovnim, najeftinijim putem spojili Severno i Egejsko More tj. Roterdam i Solun.

    1. Kakvi crni leteći automobili pa oni su tek prototip napravili.Nego aj malo da zamažemo oči polupismenom narodu.

  4. Po sletanju na aerodrom, odmah da se uputi u Kuću cveća i oda poštu Josipu Brozu. Kineski predsednik i premjer su na sva usta nahvalili Tita i Valtera, a pojma nisu imali da im u kuću došo četnik.

  5. Uspešna, istorijska, poseta Kini predsednika Vučića otvara nove horizonte srpsko-kineske saradnje, te predstavlja značajan doprinos formiranju jedinstvenog evroazijskog ekonomskog prostora

    1. Bote, da mi je tvoja glava i mozak jedno 7 dana da se doooobro doooobro odmorim, ako uopšte imaš mozga.

      1. Deni, ko god vi bili, ne biste se odmorili s tim „mozgom“ ni za sedam milijardi dana, o noćima i noćnim morama i da ne govorimo, nema nama, nekima, ni sna ni odmora dokle god se čak i u „Danasu“ objavljuju komentari nemuštih, nepismenih i podanički slepih sledbenika onog slepog Domanićevog Vođe, u ovom slučaju, protiv gramitičkih i svih ostalih pravila, sa malim v

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.