Vulin: Priština blati Srbiju 1Foto: minrzs.gov.rs

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da se politika Prištine nažalost uvek svodi na to „ko može učiniti više zla Srbima i baciti više blata na Srbiju“, ali da o Briselskom sporazumu više nema šta da se pregovara.

Kako odmiče vreme od Briselskog sporazuma i Priština shvata da on radi protiv nezavisnosti Kosova i Metohije i jača poziciju Srba, tako će sve više biti takvih napada i pokušaja Prištine da izbegne sprovođenje Briselskog sporazuma, izjavio je novinarima Vulin u poseti Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

Prema njegovim rečima, sve je već ispregovarano i ne može se ponovo pregovarati o onom što je dogovoreno i potpisano u Briselu.

Priština treba da najpre sprovede taj sporazum, a onda možemo da pričamo o drugom, naglasio je Vulin i ponovio da Srbija nikad neće priznati državnost Kosovu.

Za nas Kosovo neće biti država, niti članica UN, a trudićemo da pomognemo život na Kosovu, poručio je on.

Vulin je komentarisao navode kosovskog ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja koji je u autorskom tekstu za Njujork tajms, ocenio da Srbija pokušava da destabilizuje region i to jačajući svoju vojsku i radeći na ekonomskoj dominaciji regionalnim zajedničkim tržištem koje je za Kosovo neprihvaljivo i snažno mu se protivi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari