Vulin: Pronađen snimač parametara vojnog aviona koji se srušio u petak

Ostavite komentar


  1. Prošlog maja hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević, inače veteran ratova devedesetih godina, podneo je ostavku upravo zbog pada aviona i pogibije dvojce pilota. Kao što znamo, Vulin je retko hrabra ličnost, iako je uz pomoć Mirjane Marković izbegao da slużi vojsku. Sećamo se kako se junački dobrovoljno prijavio za vojsku u toku rata na Kosovu, kad ga — prema njegovim rečima — nisu primili jer nisu tražili njegov VES. Dakle vojnu specijalnost koju ionako nije mogao dobiti bez služenja vojske. Ali zato je sve to kompenzovao brzim dvonedeljnim kursom koji je od njega načinio vojnog stručnjaka svetskog renomea.I još pride dobio zlatni pilotski znak zbog divovskih rezultata u razvoju našeg vazduhoplovstva, od koga danas zaziru sve NATO zemlje. Zato ne očekujem da Vulin sledi Krstičevićev primer i podnese ostavku nakon pada ovog MiG-21. A neće ga ni predsednik Vučić terati na takav čin. Kad je mogao da proguta priču o tetki iz Kanade, jasno je da mu je takav stručnjak kao Vulin neophodan za jačanje naših odbrambenih sposobnosti.

  2. Ma, čija je odgovornost, jesi li ti ministar, jel’ onaj tamo vrhovni komandant, vi steo odgovorni, gde su ostavke?

  3. Tzv „crna kutija“ ne snima razgovore pilota. Snimanje razgovora vrši „snimač glasova“ (engl. „voice recorder“) koji je sasvim odvojen uredjaj..
    Nosilac zlatnog pilotskog znaka bi to morao znati.

  4. Vrhovni komandant daje naredjenje o povlačenju ministra, ostavke su zabranjene, kako sme da da ostavku bez odobrenja!

  5. Ne treba ni istraga , hteo je da se pozdravi sa svojima , sasvim nisko se spustio sto je za MIG nedopustivo a i tesko da se iz te pozicije digne i tu je u grob pored sebe odveo i neduznog saputnika . Pitanje je na kojim avionima je leteo pilot dok je radio u Kraljevu .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.