Vulin: Situacija sa migrantskom krizom teška, Srbija će zaštititi svoju granicu 1Foto: Beta/Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je situacija sa migrantskom krizom „teška“ i da su „zemlje počele da traže svoje odgovore“, ali da naši građani mogu da veruju svojoj državi koja će zaštiti svoju granicu.

„Naša država je ogranizovana, vrlo spremna da reaguje i mi ćemo zaštiti svoju granicu. Mi znamo kako se to radi, radili smo to i vojskom, policijom, na brojne druge načine, organizovali humanitarne centre i kampove, trudeći se da svakodnevni život naših građana bude što manje ugrožen“, rekao je Vulin za televiziju B 92, navodeći da o težini situacije govori i reagovanje Froteksa.

On je rekao da se ceo svet slaže da je Srbija od 2015. godine primer kako to treba da se radi, tako da građani treba da veruju svojoj državi, dodajući „zaštitićemo Srbiju i ovaj put“.

Prema njegovim rečima, za Srbiju je „veoma ohrabrujuće što su Bugarska i Grčka veoma ozbiljno shvatile najavu, ali i sam dolazak migranata i počele da se ponašaju na svojim granicama daleko čvršće i nepopustljivije nego što su do sad radili“.

On je rekao da Srbija u kontaktu sa svojim ambasadama u Sofiji, Skoplju i Atini, dobija sve neophodne informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari