"Kako ja ovo da objasnim svom partneru": Poslanica opozicije u Skupštini odgovorila Vulinu na njegove "hvalospeve" 1Printskrin RTS

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin danas je, na pitanje poslanice Srbija protiv nasilja Slavice Radovanović da kaže da li službeno koristi skupoceni „mercedes brabus“, vredan više od pola miliona evra, počeo da joj udeljuje komplimente, što je izazvalo smeh u skupštinskoj sali.

Od smeha posle Vulinovog odgovora: „Nema ništa od lepe žene koja nosi ovoliko strasti, ove strasti koju ovde osećam i koju izazivam. Ja sam ovde polaskan. Nastavićemo sa ovim, hvala vam“, nije mogla da se uzdrži ni predsednica Skupštine Ana Brnabić.

Slavica Radovanović je rekla da se „oseća malo neprijatno od hvalospeva ovog gospodina“ i da ne zna kako da to objasni svom partneru.

„Vi morate da (na pitanje o ‘brabusu’) građanima Srbije kažete ‘da’ ili ‘ne’. Odgovorite, pustite te floskule“, rekla je ona Vulinu, na šta je Ana Brnabić, smejući se, konstatovala: „Ja vas potpuno razumem, zaista vas razumem. Ne znam da li da dam reč ministru, ali po Poslovniku moram“.

Nakon što je dobio reč, Vulin je izgovorio: „Kako ženi odgovoriti sa ‘da’ ili ‘ne’. Pa tražite od mene nemoguće! Zar sve što se oseti ovde u vazduhu svesti na ‘da’ ili ‘ne’. Nemoguće“.

Ana Brnabić je onda zaključila, opet kroz smeh, koji je bio na ivici suza: „Umesto nervoze i ljutnje, malo ljubavi među nama. Ajde da se uozbiljimo“.

Pitanje Vulinovog korišćenja skupocenog „mercedesa“ tako je i danas ostalo bez odgovora.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Zoran Lutovac upozorio je na neprihvatljivost ponašanja jednog ministra prema poslanici, jer prenos sednice gleda cela Srbija, i jer bi takva pojava mogla da se proširi u društvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari