Vulin u RS: Srpski svet je jedinstven politički narod koji misli isto o nacionalnim pitanjima

Ostavite komentar


  1. Polazeći od Ustava Srbije, svako ima pravo na slobodno opredeljenje kom narodu pripada, i niko nema pravo da mu to opredeljenje spori. Drugim rečima ako ja kažem da sam Srbin, a kažem, niko mi to ne sme sporiti. Isto važi i za Vulina ali i za mog čiču Radojka. I to je u redu. Svi smo mi Srbi, ali gle čuda ne mislimo svi isto. Vulin matricu Velika Srbija menja matricom Srpski svet i on misli da je to nacionalni interes. Čiča Radojko i ja mislimo da je to svinjarija koja nas može koštati više ego onomad Velika Srbija. Da skratim, odakle ovom čoveku ideja da svi pripadnici jednog naroda, na primer srpskog misle da su iste stvari interes naroda i nacije. Ja smatram da su interesi sasvim druge stvari od onih koje on smatra nacionalnim interesima i interesima naroda, a istom narodu i naciji pripadamo.

  2. Svi mi imamo pravo da kazemo koje smo nacionalnosti, ali imamo i obavezu da se ponasamo civilizacijski.Srba ima svugde u svetu.Mozemo li reci onda da je ceo svet Srbija?

Ostavite komentar


Politika

"Dobro je da se ne govori o porazu kosovske politike": Sagovornici Danasa o Šapićevoj ideji da se izmeste grobovi narodnih heroja i Tita 8

„Dobro je da se ne govori o porazu kosovske politike“: Sagovornici Danasa o Šapićevoj ideji da se izmeste grobovi narodnih heroja i Tita

Gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić, juče je ponovio kako smatra da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te dodao da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana. Naši sagovornici smatraju da ovom izjavom Šapić želi da prikrije probleme za koje vlast nema rešenja, te da ukoliko mu se ne sviđa istorija grada, ima dva rezervna u Evropi u koja može da se preseli, dok drugi građani nemaju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.