Vulin: Vučić bi bio zvezda u Kazanju 1FOTO: Kancelarija Vlade za odnose sa medijima

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas za TV Pink da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da je otišao na samit BRIKS u Kazanju, bio među prijateljima i „zvezda broj jedan“.

Psihološki bi bio nemerljiv udarac koji bismo mi naneli Rusiji uvođenjem sankcija. Zato toliko sa Zapada insistiraju da ih uvedemo. Mi njima ne bismo naneli nikakvu štetu, već samo sebi – zbog gasa, zbog podrške koju nam daju na međurarodnoj sceni, rekao je Vulin.

Vulin je, pominjući susrete koje je imao u Kazanju, naveo i da mu je kineski predsednik Si Điping rekao „pozdravite mog brata Vučića“ i da je još jednom ponovio koliko mu je bilo prijatno u Srbiji tokom posete.

Vulin: Vučić bi bio zvezda u Kazanju 2
FOTO: Kancelarija Vlade za saradnju s medijima

Govoreći o gostovanju funkcionera Socijalističke partije Srbije (SPS) Branka Ružića na N1, Vulin je rekao da bi SPS trebalo da ima jasnu politiku, a ne funkcionere koji koketiraju ili otvoreno podržavaju politiku koja nije njihova politika.

Ne možete vi da idete na N1 i da objašnjate kako stvari u Srbiji ništa ne valjaju. Mislim, može SPS to da uradi, ali onda ne može da bude deo vladajuće koalicije. To je jednostavno tako, konstatovao je Vulin.

Vulin smatra da bi u tom slučaju trebalo da izađu iz koalicije, odu u opoziciju i bore se za ono u šta veruju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari