Vulin završava posetu Moskvi: Nada se unapređenju saradnje Srbije i Rusije zarad zajedničkih interesa 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, poslednjeg dana zvanične posete Moskvi, sastao se sa prvim potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Denisom Manturovom, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju s medijima.

Kako se dodaje, Vulin i Manturov razgovarali su o bilateralnoj saradnji Srbije i Ruske Federacije i konstatovali da su odnosi dveju zemalja, uprkos brojnim izazovima, na visokom nivou.

“Vulin i Manturov su sumirali rezultate razgovora srpskog potpredsednika vlade i ruskih ministara tokom četvorodnevne zvanične posete Moskvi, i saglasili se da, i pored dobre saradnje, postoji prostor za njeno unapređenje u oblastima od zajedničkog interesa Srbije i Rusije. Jedna od tema sastanka bila je i ekonomska saradnja dve zemlje. Potpredsednik srpske vlade istakao je da su ekonomski odnosi sa Rusijom od izuzetnog značaja za Srbiju naročito u oblasti energetike. Napomenuo je da su ruske investicije u Srbiji dobrodošle i da postoje povoljni uslovi za uzajamna ulaganja i bolje korišćenje potencijala u različitim privrednim i infrastrukturnim projektima”, piše u saopštenju.

Vulin je takođe naveo i da je Srbija prijatelj Rusije i da i pored pritisaka nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji.

On se zahvalio Manturovu na “aktivnoj podršci Rusije po pitanju teritorijalne celovitosti Srbije i na pomoći u borbi protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija”.

Potpredsednik Vlade Vulin je višednevnoj zvaničnoj poseti Rusiji.

On je 12. avgusta izjavio da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, kao i da je rusko-srpska trgovinska saradnja nastavljena i „pored pokušaja nametanja ograničenja“.

Ovo je njegova druga zvanična poseta Rusiji od kako je 2. maja izabran na mesto potpredsednika Vlade Srbije.

Zbog bliskih veza sa Kremljom, Vulin je na listi sankcija Sjedinjenih Američkih Država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari