Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je juče da će pobeda kandidata Građanske inicijative „Srpska“ u drugom krugu izbora na Kosovu i Metohiji biti veoma značajna, jer je to najsigurniji način da se formira Zajedica srpskih opština i da Srbija nastavi da finansira, čuva i unapređuje život Srba u pokrajini.

Vulin je novinarima u Dečanima rekao da je teško poverovati da će oni koji trenutno učestvuju u kosovskoj vladi i podržavaju ovakav odnos prema Srbiji i predstavnicima države Srbije biti spremni da u ZSO grade „ono što ta zajednica jeste, a to je neraskidiva veza s državom Srbijom“.

„Verujemo da će Srpska omogućiti da ZSO napreduje, da se formira kako treba i da ne bude nevladina organizacija, već da bude onakva kakva je i zamišljena u Briselu, a to je način i oblik da država Srbija može da nastavi da finansira život Srba na KiM i da Srbi mogu da se osećaju sigurno, zaštićeno i slobodno“, rekao je Vulin.

U manastiru Visoki Dečani u prisustvu ministara spoljnih poslova Ivana Mrkića, odbrane Nebojše Rodića, ministra bez portfelja zaduženog za KiM Aleksandra Vulina i više stotina vernika proslavljena je juče manastirska slava, a patrijarh Irinej odlikovao je Kancelariju za KiM ordenom Svetog Save Prvog reda.

Svetu arhijerejsku liturgiju, povodom praznika Svetog velikomučenika kralja Stefana Dečanskog, ktitorske slave Carske lavre manastira Visoki Dečani, služili su patrijarh srpski Irinej uz sasluženje episkopa raško-prizrenskog Teodosija, šumadijskog Jovana, vranjskog Pahomija i sveštenoslužitelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari