Za koga glasaju beli listići na izborima?

*Saša Janković i Saša Radulović direktno gube pojavom belih glasova na izborima

Ostavite komentar


  1. Na izbore 6.05.2012 izašlo je 3.908.652 birača
    Na izbore 20.05.2012 nije došlo 775.973
    Tadić je izgubio sa razlikom 70.111 glasova (9,04%)

  2. "Beli glas na predstojećim predsedničkim izborima ide na štetu pobedi Aleksandra Vučića u prvom krugu predsedničkih izbora". Al““ ga je sročio. Pitia mu ravna nije.

  3. Na ovim izborima biće dosta manje belih listića. Po anketi u mojoj kući znam da će velika većina onih koji su bili beli listići 2012. ili koji nisu uopšte izašli na parlamentarne izbore, odnosno svih 100% glasača, sada glasati za Jankovića.

  4. Teško mi je da poverujem da su gospoda iz CESID-a površni i neobavešteni ljudi ali ova njihova analiza je postavljena na neodrživim tezama a i prilično je nelogična. Netačna je njihova tvrdnja da beli listić nije pomogao 2012-te, jer samim tim što su kaznili Tadića oni su "častili" Nikolića baš za toliko koliko je Nikoliću bilo potrebno (oko 2%). Druga važna stvar koju gospoda previđa jeste da beli listić izlazi na izbore samo ako je nezadovoljan Vučićem i ako je dovoljno isprovociran da ga kazni jer ga drugi kandidati ne zanimaju što logično znači da to ne mogu biti glasači opozicionih kandidata. Na ovim izborima beli glas nema baš nekog smisla osim da se Vučiću pokaže da ga ne žele. Na ovim izborima ima za koga da se glasa, jači opozicioni kandidati su dobar izbor i sušta su suprotnost Vučiću. Dakle, odložite priču o belim listićima, pozovite ljude da izađu na izbore i glasaju po svojoj savesti, glasači SNS-a takođe neka dobro razmisle i iza paravana zaokruže pametno jer para za senviče više nema, radna mesta su popunjena za ovih pet godina…pamet u glavu ljudi, uključi mozak, pogledaj u novčanik i manje gledaj televizor jer ih dobro poznajemo!

  5. Evo da pojednostavim. Glasači SNS-a su vrlo disciplinovani i uglavnom svi koji su za SNS izlaze na izbore. Među onom polovinom koja ne izlazi na izbore skoro da nema uopšte glasača SNS-a, tako da njihovi glasovi u prvom krugu sprečavaju Vučića da odmah pobedi, a u drugom krugu omogućavaju pobedu njegovom protivkandidatu jer će svi koji nisu uz SNS da glasaju protiv Vučića.

  6. Beli listići glasaju za Belog!!!!! SAMO JAKO, LJUBIŠA BELI PRELETAČEVIĆ

  7. Ako se osvrnemo oko sebe, i ako o sadašnjem režimu znamo to što vidimo, o belim listićima mogu da razmišljaju samo apsolutni egzibicionisti i baksuzi!

  8. Vise vole kasiku Vlasti nego Bure masti.Narod izvaran,opkjackan do bola.Sela prazna ni sa jednim jutrom do juce sto Otac decu skolovao ni deset jutara ne pomaze,Ako imas nesto od nekretnine i ona je pala,ako je zadzis ceka te porez na imovinu.Ako imas neku crkavicu nema kamate,banke ce je oteti.Ako imas peneziju i to ce da ti otmu.Nista nesmes da imas.Ali zato Drzavne firme,radnici u njima imaju plate,ali ne sada plate ,vec sutra da nam unucad sa njihovim penzijama jedu.Propalo sve .NASI DANI/
    A SNS se posteni iznemasto,izucio skolu od predhodnh i jos svoje dodo i novo POSTENJE NUDI.Porezi ,akcize podignute i uvedene gde ih nije bilo,penzije opljackane,dug Drzave povecan samo za desetak milijardi eur u fin.bez robnih kredita,EU DAO 4.milijarde eur da napravis Novu Srbiju,gedu se pare niko nezna.Nesme NIKO doci,jer ce papire otvoriti.Profesori ekonomije se boje da kazu.NASI DANI.Bas nekog brige sto Premijer u radno vreme ide u kampanju
    Ili si Premijer ili nisi.I tako do sutra.,,Luda Popa,luda i molitva,,
    Igraju i igrace na laganje i na prevaru ,,neinformisanog,,dela Srbije,jos u vecu Provaliju idemo.NASI DANI.

  9. Cesid je ovom analizom pokazao na cijoj je strani i kako ce procenjivati valajnost izbora. Može da se dogodi da Premijer pobedi u prvom krugi voljom i istoka i zapada i nedovoljnom voljom samih glasaca koji se pokasuvaju na sve nacine ohrabriti da u sto manjem broju izadju na izbore jer eto i beli listici su po Cesidu znak pokazivanja volje uperene protiv sadasnje kombinacije. .

  10. Годинама сам гласао ПРОТИВ јер нисам имао ЗА кога да гласам. Онда сам 13 година бојкотовао изборе и покушавао на интернету да убедим "беле листиће" да је њихов гест само израз фрустрације и немоћног беса који на парламентарним изборима најјачима не само да доноси додатна места у скупштини већ им даје и легитимитет. Онда сам 2014. схватио да опет МОРАМ да гласам ПРОТИВ. Добро, није мој глас ништа променио, али је бар мало допринео да и ДЈБ уђе у Скупштину. Сада ћу опет морати да гласам ПРОТИВ. Јер, ако не гласамо против Вучића и напрдњачке власти показаће се да је 1984. Жарко Пуховски био у праву када је рекао: "Увек је могуће падати још дубље". Зато, пре него што убаците "бели листић" у кутију ставите прст на чело..

  11. CESID opet u svojoj analizi "značaja" belih listića, na predstojećim predsedničkim izborima, praveći poređenje sa predhodnim predsedničkim izborima, ne odoleva da kroz tekst provuče nevešto prikrivenu podršku kandidatu vladajuće koalicije. Pa tako naprimer kažu:"Ako do drugog kruga uopšte dođe", ne potkrepljujući tu svoju tezu podacima iz relevantnog istraživanja javnog mnjenja. Na taj način, kojim se orkestrirano, od strane većine medija stvara slika da AV "sigurno" pobeđuje u l krugu, čime se oni malodušniji birači odvraćaju od izlaska na izbore. No mi ZNAMO da to i nije baš tako i ZATO SVI VI KOJE JE OVA VLAST PONIZILA 02.04. NA GLASAČKA MESTA, DA IH GLASAJUĆI ZA DEMOKRATSKE OPOZICIONE KANDIDATE SKINEMO VEĆ JEDNOM SA GRBAČE, A VELIKOG MANIPULATORA AV POŠALJEMO TAMO GDE MU JE MESTO!!!

  12. Наглашен symbol = знак "AV" (исписана, crveno i plavo, велика слова латиницом?!), на премијеровим трибинама, је неприкладан са алузијом ((лат. allusio – говорење о једној ствари док се мисли на другу)). . . Док натпис ћириличним словима "брже", "јаче", "боље" гледано из даљине може симболизовати БОДЉИКАВУ ЖИЦУ . . .

  13. Beli listic u I krugu smeta samo Vucicu, jer zeli 50% + 1. Ostalima ne moze smetati, jer drugoplasirani u drugi krug ulazi sa bilo kojim procentom glasova! Vazno je da je prvi ispod 50%! Sramotno za jedan CESID!

  14. Da li to nama CESID poručuje kako nije neophodno da glasamo ZA nekog konkretno ako smo protiv Vučića? Čini mi se da bi CESID više voleo, da ako već izlazimo na izbore a protiv smo Vučica, da ne glasamo za V.J. S.J. B.O. ili S.R. već predamo beli listić. Pa da onda neki Šešelj udje u drugi krug.
    Ne hvala CESID-e zadržite svoje savete za Aleksandra Vučića .

  15. "Beli" ili "precrtani" listici su uvek i na svim izborima (u zemlji i svetu) vazni jer pokazuju 1) koliko glasaca nema poverenja u , ovom slucaju, u predlozene kandidate; 2) ti glasovi ne "idu" nijednom kandidatu, sto je najvaznije! Komplikovanije od ovoga nije! Sve ostalo je, "zamagljivanje" cinjenica.

  16. Cesid ocigledno nastupa navijacki,tako da kazem. Beli listici,sigurna sam nece biti Vucicevi.

  17. Klačarova rečenica da beli listići nisu omogućili pobedu Nikolića je majka svih gluposti koje je ovaj čovek javno izgovorio. Da, nisu glasali za Tomu, to je tačno ali tih 4 % su bili glasovi koji bi pripali Tadicću da nije bilo belolistne kampanje od tadsnje elite u Srbiji na čelu sa V.Pesic i onom Turajlickom. Konačna razlika je bila manja od tih 4 % i zaslugom elite iz kruga dvojke koja se povela za belom kampanjom dobili smo Predsednika koji nas je sramotio na svakom svom nastupu jer nije bio dorastao za tu funkciju ni po jednom kriterijom osim sto je licio na coveka iz naroda i to kasnije dobro naplatio.putem raznih tajkunskih uplata u fondaciju koja nikome nije podnela racun.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.