Za Kragujevac - Znamo se: Zar nikome ne smeta što Radnički igra u Leskovcu? 1Foto: Za Kragujevac - Znamo se!

 

Prošle nedelje FK Radnički iz Kragujevca je trijumfovao na evropskoj fudbalskoj sceni protiv barskog Mornara ali mnoge Kragujevčane boli što je taj uspeh ostvaren u Leskovcu a ne na „Čika Dači” u Šumaricama. Tim povodom, tokom vikenda reagovala je i opozciona odbornička lista u gradskom parlamentu Za Kragujevac – Znamo se! Dr Miroslav Stojanović Džiga.

I, po njima, u sportskom delu svakako je u pitanju veliki uspeh FK Radničkog, izlazak u Evropu, koji je razgalio srca kragujevačkih navijača, posebno kad se uzme u obzir da manje više svi ostali klubovi iz sportske porodice Radničkog, izuzev vaterpolista tavore.

– Ono što svakako ostavlja opor utisak je stanje fudbalskog stadiona „Čika Dača”, godinama unazad. Po obećanjima vlasti, kao i samog predsednika Vučića, isti se iz polusezone u polusezonu ruši, gradi se novi velelepni, defiluju idejna rešenja, raspisuju konkursi koji se zatim poništavaju pa započinju novi postupci i tako godinama a sam stadion je u sve lošijem stanju, navodi se u njihovom obraćanju javnosti i medijima.

Sedišta za gledaoce na jugu i severu ne postoje, sanitarne prostorije takođe, reflektori misaona imenica a sam teren je loše održavan, te se biraju tereni van Kragujevca, čas u Trnavi, pominjao se Gornji Milanovac, da bi Radnički na kraju završio ni manje ni više nego 200 kilometara od Kragujevca u Leskovcu na početku nove fudbalske sezone.

– Podaništvo, partijsko poslušništvo, nezainteresovanost da se bilo koji problem rešava van mišljenja beogradske centrale, nedostatak bilo kakve logike i vizije da se nešto uradi u svom gradu onemogućili su najednostavniju stvar da se na vreme krene u rekonstrukciju stadiona kako bi bio spreman makar za domaća takmičenja, smatraju u Informativnoj službi „Za Kragujevac – Znamo se!” Dr Miroslav Stojanović Džiga.

Po njihovim rečima najnovija najava čelnika kluba da se kreće u rekonstrukciju stadiona i da će sve biti gotovo za dva meseca, do oktobra, nameće logično pitanje:

– Zbog čega sve to niste uradili na kraju prosle sezone kako bi stadion bio spreman za početak nove sezone? Zbog ovakvih loših odluka, grad i lokalni ugostitelji su na gubitku, dok će ljubitelji fudbala i navijači Radničkog imati dodatne troškove, kažu u ZKGZS.

Sramno je, ističu oni, da u ovom gradu niko iz vlasti nije imao za toliko razuma i petlje da se suprostavi svim ovim najavama, obećanjima, licitacijama i zaluđivanjima iz Beograda svih Kragujevčana, te da okonča ovu tragikomediju koja svakom normalnom građaninu vređa zdrav razum.

– Niko čak nije smeo ni da konstatuje, ni Gradski većnik za sport kao najodgovorniji , kako se dovodi u pitanje opstanak kluba, jer bez navijača klub jednostavno može da „potone”. Igranjem prvenstvenih utakmica u narednih tri-četiri godine u Leskovcu, dovodi se u opasnost da fudbaleri Radničkog ostanu na podršci od 100 do 200 najupornijih ljubitelja fudbala koji će to moći u finansijskom smislu da izdrže a i u svakom drugom s obzirom na udaljenost Leskovca od Kragujevca i pored toga što fudbaleri Radničkog sada po svojim igrama i ponašanjem zaslužuju podrško od minimum petnaest hiljada duša, cene oni.

Zbog toga u Za Kragujevac – Znamo se zaključuju da za ovu „naprednjačku vlast” jedini izlaz za bezrezervnu poslušnost koju gaji prema vrhu stranke je da se pripoje Beogradu, pa da i zvanično Kragujevac postane – Mladenovac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari