Liberalno-demokratska partija želi da uđe u novu Vladu, sa ciljem da menja Srbiju, njenu unutrašnju i spoljnu politiku, saopšteno je na Glavnom odboru ove stranke, održanom u subotu u beogradskom Centru Sava. Na ovoj sednici predstavljena je platforma pokreta „Preokret“.


– Ne možemo da uđemo u vladu kako bismo samo popunili broj od 126 poslanika, već je neophodno da afirmišemo drugačiji način mišljenja i rada u Srbiji – rekao je lider LDP Čedomir Jovanović.

Govoreći o Kosovu, Jovanović je rekao da Rezolucija 1244 treba da ode u istoriju i založio se za pregovore sa kosovskim Albancima.

– Što pre za sto sa predsednikom Vlade Kosova Hašimom Tačijem. LDP u vladi – Rezolucija 1244 u istoriju kao izgovor za Miloševićevu kapitulaciju – najavio je lider LDP.

Najavljujući da će uskoro biti formiran pokrajinski odbor za Vojvodinu, Jovanović je istakao da je potrebno „osvestiti Vojvodinu“, ali ne sa idejom Ustava iz 1974. godine, nego sa idejom da nema ništa od normalne Vojvodine, ako pre toga ne bude normalizovana „sama Srbija“.

Lider LDP istakao je da niko više nije štitio Borisa Tadića u prethodne četiri godine od LDP i da nijedna druga stranka nije više pomogla DS. „To nismo radili da bismo sutra sa njima parčali vlast po Srbiji, već zato što smo bili uvereni da je to potreba našeg društva. Zbog toga moramo da štitimo Tadića od njegove pogrešne politike koja na kraju završi u obračunu sa upravnikom biblioteke, sa čovekom o kome se govori gorim jezikom od bilo kog jezika koji se ikada u Srbiji čuo kada se govorilo o masovnim zločinima, ratnim zločincima i ubicama“, poručio je Jovanović.

Zaključujući na je „naš Pijemont Beograd“, lider LDP se založio za drugačiji odnos prema susedima: Crnoj Gori, BiH i Hrvatskoj. „Dok idemo u Evropu sa ciljem da nas bolje razumeju komesari u Briselu, a ne naše komšije, Evropa će ostati mit“, konstatovao Jovanović.

On je kritikovao i ekonomsku politiku vlade, posebno neracionalno zaduživanje zemlje, ali je poručio da prvo treba menjati politiku, pa ekonomiju. Prema njegovim rečima, LDP ulazi u kampanju kao jedina stranka koja nije lagala građane i nije krala njihove glasove i koja je često bila na stubu srama, jer je govorila istinu.

– Tačno je da 70 odsto Srbije mene mrzi više nego Italijani onog „kapetana kukavicu“ i nisam srećan zbog toga, ali ne mislim da se sa tim pomirim i da ćutim. Ako nas tih 70 odsto danas ne razume, razumeće nas sutra – uveren je Čedomir Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari