Za preventivu građanima najisplativije pamučne maske

Ostavite komentar


    1. Ne razumem članak. Građani su ljuti što su maske poskupele, ali vi hoćete da im poručite da su drugde još skuplje? Pa, eto, u Makedoniji i Bugarskoj su jeftinije. I ne znam odakle to da hirurške maske mogu samo jednom da se nose. To nije tačno. Evo, ja sam u Bugarskoj kupila troslojne hirurške maske na kojima piše „za mnogokratna upotreba“. I uputstvo je tu – toplom vodom i sapunom se pažljivo operu i osuše. Ne možete da ih peglate kao pamučne, ali ne treba ni odmah da ih bacate.

  1. Protiv virusa je delimicno delotvorna samo N95 maska.
    Nositi bilo koju drugu masku je BESMISLENO.
    Poremaski protiv azbesta, boje u spreju, ugljene prasine – sve su mnogo losije od N95 maski. Nositi krpu preko nosa je samo napad na psihu gradjana!

  2. Pamučne majice na zemunskoj pijaci 250 din. Moja preporuka, leto je, skineš majicu, vežeš oko lica tamo gde je neophodno nošenje maske, kada završiš, ponovo obučeš, sve bez ograničenja u roku po pristupačnoj ceni. Druga opcija su „fantomke“, 300 din u kineskim radnjama, zašiješ otvor za usta, broj nošenja – neograničen.

  3. U ovom tekstu nigde niste napisali koje maske štite od virusa? Zar zaštita nije važnija od cene? Trebalo bi da objasnite i koje su posledice kada ljudi nose neadekvatne maske? Ah da mislim da znamo, pominje se histerično kroz medije povećanje broja obolelih i optužuje se narod koji uredno nosi neadekvatne maske koje im se serviraju i pružaju im lažnu sigurnost.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.