Za razliku od drugih gradova, u Zrenjaninu niko da saopšti pobedu 1Foto: privatna arhiva

Dok se prvi ljudi Subotice i Zaječara još sinoć obraćaju svojim biračima i građanima, i saopštavaju rezultate izbora, u Zrenajninu ni danas to niko de učini.

Poslednja informacija za ovaj grad glasi da je juče, do 18 časova, izlaznost bila preko 53 odsto od ukupno upisanih 100.342 građana sa pravom glasa.

Za razliku od Zrenjanina, u Sečnju se znaju prvi rezultati izbora i njih je sinoć saopštio OO SNS, dok će danas opštinska komisija izdati preliminarne rezultate.

A kada će u Zrenjaninu biti saopšteni preliminarni rezultati, to jutros niko nije mogao da potvrdi.

Zrenjaninci su juče bili motivisani i izašli su u većem broju na izbore nego prethodnih godina. Građani su svoje biračko pravo ostvarili na 70 birališta u samom Zrenjaninu i naseljenim mestima.

Juče do 7 časova bilo je prijavljeno 699 građana za glasanje van biračkog mesta ali to nije bio konačan broj jer su građani imali mogućnost da se posle 11 časova prijavljuju biračkim oborima.

Predstavnici opozicije ukazali su na nelogičnosti ovakvog poteza i izrazili sumnju da se prijavio veći broj građana nego što je uobičajno, upozorio je Zoran Sandič iz DSS.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari