Za Vučića je napad na Predraga Voštinića navodni pokušaj ubistva 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Napad na aktivistu iz Kraljeva Predraga Voštinića za predsednika Srbije je navodni pokušaj ubistva, za koji kaže da je jedna u nizu laži, prenosi N1.

Komentarišući snimak na kojem jede sendvič od parizera u društvu ministara Siniše Malog i Tomislava Momirovića, Vučić je kazao da je to bio njegov način da pokaže kako funkcioniše „modus laganja“.

„Oni vam kažu da uradite jednu stvar, vi uradite tu jednu stvar, onda ti isti skoče na vas kao da vam nisu oni tražili da to uradite“, kazao je Vučić.

Dodao je da su to radili, ne precizirajući ko su ti „oni“, i u drugim slučajevima.

„Ali to su radili oko svih slučajeva. Od Jovanjice, preko pokušaja ubistva Voštinića, navodnog, i drugog“, rekao je predsednik odgovarajući u Briselu na novinarska pitanja posle sastanka s Aljbinom Kurtijem.

Predrag Voštinić povređen je 10. septembra kada ga je oborio sa bicikla vozač automobila novosadskih tablica. Policija je utvrdila da je vozač automobila bio pijan.

Nakon puštanja iz bolnica, Voštinić je rekao da je vrlo važno da tužilaštvo i policija objasne to građanima o onome što je bilo.

„Ja imam sopstvenu verziju koja nije nimalo prijatna. I ako bih iznosio svaki detalj, mogao bih da ugrozim istragu. Zato bih se uzdržao od toga. Vozio sam propisno svoj bicikl, osvetljen je, iako je bio sumrak, a onda sam iza sebe začuo besno sviranje i desilo se isterivanje sa kolovaza gde nemam gde da se sklonim. Kada sam došao na prvo proširenje, stao sam, i uočio da se vraćaju po mene na kružnom toku“, kaže on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari