Za zalivanje travnjaka ima vode a za sela i poljoprivredu nema 1Foto: OO SSP Topola

Uprkos nestašici vode sa kojom se suočavaju čitavog tropskog leta u Topoli, kao što je Danas već više puta pisao, dok se po selima ona svakodnevno isključuje travnjaci pred objektima pojedinih trgovinskih lanaca se uredno, svakog jutra zalivaju.

Tim povodom reagovao je i Opštinski odbor Stranke slobode i pravde u Topoli.

– Pre četiri dana je zavedena vanredna situacija na delu teritorije opštine Topola koji se snabdeva vodom sa sistema JKSP Topola. Za pomoć se moli vojska, JKP „Šumadija”, apeluje se na građane da racionalno troše pijaću vodu, na seoskom području se zabranjuje zalivanje poljoprivrednih kultura… podsećaju iz OO SSP Topola u svom obraćanju javnostima i medijima.

Takođe, oni podsećaju da je za ovih 19 dana avgusta u sedam seoskih naselja koja su priključena na gradski vodovod voda je puštena ukupno po dva puta.

A, travnjaci ispred nekih trgovinskih lanaca se zalivaju svako jutro, što dokazuju i njihove fotografije. Na preko 40 stepeni trava je zelena bez obzira na tropske temperature.

– Jako je licemerno što se od početka restrikcija vode konstantno mole građani za racionalnu potrošnju vode a niko ne pominje da treba da budu racionalni i privatnici. Na kraju krajeva nikome neće opasti posao ako trava ispred lokala nije zelena, što se ne može reći za poljoprivrednike ako ne zalivaju poljoprivredne kulture, zaključuju u svom saopštenju iz topolskog odbora SSP.

Da podsetimo, kao što je Danas već pisao, zbog nestašice vode, po tropskim vrućinama u pojednim selima ove opštine, prošlog meseca, 19. i 22. jula ispred zgrade opštine Topola održani su protesti građana, koje je organizovala Grupa Građana „Novi ljudi za bolju Topolu”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari