Zaev: Kosovo nije ni apliciralo za Unesko

Ostavite komentar


  1. Zaev je to obecao jer je obavesten da Kosovo ni nece ove godine traziti prijem u UNESCO. A nasi uzalud ispraznise ambasadu. Steta.

  2. Ovaj odgovor je suprotan tvrdnjama Brnabićke. To znači d aće kad aplicira Kosovo dobiti podršku BJRM.

  3. Srbija je tražila da se poštuju granice susednih država i da se ne donose odluke koje direktno guraju "prst u oko" susedu, u ovom slučaju Srbiji. Da li će ta kvazi država aplicirati,ili ne, za članstvo u UNESCO, to uopšte nije bio predmet razgovora izmedju srpskih i makedonskih zvaničnika. Makedonija ima prava da postupi onako kako ona misli da treba ali, ne treba se iščudjavati recipročnim potezima Srbije?! Srbija nije makedonska kolonija pa da vodi računa o interesima "imperije" a ne o svojim nacionalnim i državnim interesima. Ne vidim šta Makedonija dobija priznanjem "kosove" kao i glasanjem za prijem u UNESCO osim, ako nije prosila od neke belosvetske sile ili, iz inata Srbiji?! Trećeg nema, gospodo.

Ostavite komentar


Politika

Prvi put posle 29 godina, ceo svet obeležava Dan sećanja na genocid u Srebrenici: Šta Vučićev režim planira da radi tih dana? 10

Prvi put posle 29 godina, ceo svet obeležava Dan sećanja na genocid u Srebrenici: Šta Vučićev režim planira da radi tih dana?

Sednicu Skupštine, planirala sam da održimo u prvoj polovini jula sednicu na kojoj bi ratifikovali sve ono od sporazuma što je trenutno u Skupštini, na kojoj bi takođe na dnevnom redu bila Deklaracija koju su dve Vlade usvojile na Saboru i to je verovatno onda druga nedelja jula – piše u stenografskim beleškama iz izjava Ane Brnabić, predsednice Skupštine Srbije, sa trećeg sastanka kolegijuma Narodne skupštine u četrnaestom sazivu, održanom 14. juna ove godine.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.