Zaharieva : Jak strani faktor na Balkanu

Ostavite komentar


  1. Kosovo je zrtva razaranja, genocida, visedecenijskog aparthejda nad siromasnim Albanskim stanovnistvom od strane agresivne Serbske/Nebeske vladavine nad tom teritorijom i ljudima bar u poslednjih sto godina. Dobro su izdrzali sve sto jesu. Njima treba pomoc a ne ocekivati od njih da su na istoj ravni ekonomski i socijalno npr sa Serbijom koja ih je pokrala i sve vredno odatle odnela. Dok je Serbija ojacala agresijom i kradjom od/nad bivsom Jugoslovenskom prostoru ostali su ostali unisteni, tako je na Kosovu, tako je u Bosni, tako je u Sandzaku. Tim ljudima i prostorima treba izgraditi puteve, mostove, bolnice, institucije, dodeljivati nonstop razne svetske pomoci, skolovati kadar, dodeliti EU i svaku drugu pomoc pa tek onda od njih ocekivati rezultate.

  2. Pa NATO je valjda rodjen bas na zapadnom Balkanu a i Amerika mu dodje lokalna sila sa svojom bazom na Kosovu i Metohiji. Stranci su samo Rusi i Kinezi i to vrlo zabrinjava. Pogotovu kineske investicije body oci – pa nece valjda oni da izvedu Balkan iz bede u kojoj ga drzi EU (kolonijalne sile sveta na jednom mestu). Eto Bugarska je godinama clan EU pa vidimo kako to "radi".

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.