Zaharova o krizi na Severu: NATO najodgovorniji, Srbi nisu krivi, nije kasno da se preokrene istorija lažnih izbora

Ostavite komentar


  1. Zena sta god da izusti, izvrce cinjenice, laze, maze i ne haje za sutra.

  2. Rusi su nebitni, jedini cilj im je nestabilni Balkan, nikada nam prijatelji bili nisu.

  3. Žena je sve objasnila, i sve argumentovala činjenicama. Kada nekog optužite da laže, bilo bi lepo da to i obrazložite, ali ne uopštenim frazama.

  4. ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, oglasila se pre dva dana opširnim saopštenjem, u kojem je iznela analizu i pogled na ovu situaciju iz perspektive Ruske Federacije, koja je inače ušla u 16. mesec od kako je izvršila agresiju u Ukrajini.

    Za novonastalu krizu na Severu, u većem delu saopštenja, prstom je uprla u NATO, kojeg smatra najodgovornijim za to što je do nje uopšte i došlo. Opužuje ovu Alijansu za „selektivan odnos“, kako prema novonastaloj krizi, tako i prema rezoluciji 1244 SB UN, prenosi KoSSev.
    Sve je manipulacija u svemu sto vidimo svega je nezakonito illegalno sto rade lazima svega je zlocin nepostujuci nista !
    „Nastavlja se nagli rast napetosti u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija. Nemiri koju su nedavno izbili u severnim regionima pokrajine naseljene Srbima – dostigli su kritično opasnu granicu“, naglašava ona.

  5. Zaharova ocenjuje da se ova kriza, koja je, tvrdi, mogla biti rešena mirnim i kompromisnim rešenjem, „pokazala preteškom za mirovnjake NATO snaga na Kosovu“.

    „Oni ne samo da su pokazali nedostatak profesionalizma, već su postali i izvor nepotrebnog nasilja i faktor u podizanju tenzija“, naglašava ona, te podseća da je više desetina ljudi hospitalizovano, od kojih su neki u teškom stanju.
    Jeste tako ! i to pravo nisu imali da rade !
    Optužuje ih i da su stali na stranu „ksenofobičnih težnji Prištine“. !!!

  6. Kao rezultat toga, oni koji su obavezni da zaštite lokalnu srpsku većinu od zloupotreba Kosovara, stali su na stranu ksenofobičnih težnji Prištine i postali stvarni saučesnici terora, kao lični čuvari varalica kosovskih Albanaca, koji su se proglasili vlastima i koji su nastanjeni u upravnim zgradama“, tvrdi Zaharova.
    Jeste tako !
    Zapad optužuje i za „selektivan odnos“ prema odredbama rezolucije 1244 SB UN.

    Naglašava da je upravo ovakav pristup doveo do „dubokog nerazumevanja funkcija KFOR-a unutar NATO-a“, te da se „jedino vojno prisustvo u pokrajini shvata ozbiljno“ u okviru ove rezolucije.

    „U stvari, kontigent NATO-a nikada nije zaista štitio Srbe u pokrajini, već je umesto toga služio pogrešnom statusu kvo uz rašireni ekstremizam kosovskih Albanaca i antisrpsko etničko čišćenje“, navodi Zaharova. Jeste tako jeste istina sto se i vidi !!!

  7. To je suprotno eklarisanom pristupu statusne neutralnosti, koji se odavno pretvorio u fikciju

    U ovakvim uslovima, naglašava Zaharova, nemoguće je govoriti o bilo kakvom poverenju i „lojalnosti Srba“.

    „Još nije kasno da se preokrene istorija lažnih opštinskih izbora“

    Zaharova se dotakla i lokalnih izbora na Severu koji su se održali 23. aprila, navodeći da Zapad nije „proračunao posledice“.

    „Zapadna petorka (Kvinta), koja je sada preterano ogorčena nesputanošću svojih štićenika u Prištini i grčevito pokušava da ih dovede u red, trebalo je da proračuna posledice postavljanja albanskih gradonačelnika koji nikoga nisu predstavljali u četiri severne zajednice“, navodi ona.

  8. Kaže da „još uvek nije kasno da se preokrene istorija lažnih opštinskih izbora“, ukoliko je Zapadu zaista stalo do mira i stabilnosti.
    Svega je to kompletno zlocin nezakonito illegalnih izbora sto nikakvog prava nemaju za nikakve izbore u srpskoj zemlji !
    Aludirajući na sankcije koje je Zapad uveo Ruskoj Federaciji usled njihove agresije na Ukrajinu, kaže da bi upravo sankcije Kosovu bile jedan od načina kako bi se prevazišla trenutna kriza.

    „I nije teško uticati na premijera Aljbina Kurtija i njegovo okruženje – poluga sankcija, koju toliko vole SAD i EU bila bi dovoljna, samo bi ovoga puta bila opravdana“, naglašava ona.

  9. Sa druge strane, Zaharova smatra da je u celoj ovoj situaciji – „provociran“ zvanični Beograd, koji je par sati nakon ulaska specijalaca u opštinske objekte – podigao borbenu gotovost vojske.
    To je trebala odavno i da radi jer svega je zlo i zlocin lazi neistine provokacije totalni zlocin svega prekrsenog zla na gomili da izbegavaju samo vremena nista ne rade samo izbegavaju vremena !
    „Mogli su da se uzdrže od provociranja Beograda, koji je bio prinuđen da svoju vojsku stavi u punu borbenu gotovost i pošalje na administrativnu liniju sa Kosovom, rizikujući da ponovo bude optužen sa eskalaciju„, dodaje Zaharova.

    Ona je ujedno pozvala Zapad da prestane da za incidente na Kosovu „krivi Srbe“, naglasivši da u potrazi za krivcima, posrednici iz SAD i EU „prvo treba da skupe hrabrost i da se pogledaju u ogledalo“. Jeste tako ! Nisu srbi za nista krivi nego oni sami sto svi zlom i zlocinima lazima svega silom i zlom svega prekrsrnog nezakonito illegalno rade sto nikakvog prava nemaju i da znaju da treba da se postuju rezoluciju 1244 SB UN sto se nemoze izbeci to jeste pravo srbije u njenoj zemlji sto niko nema pravo da spreci niti i da opljackaju i zato svega manipuliraju kad znaju da to pravo nemaju i stvaraju svakih lazi i svega prekrsenog rade stvaraju zla silom sto nikakvog prava nemaju svega je nezakonito illegalno da je totalni zlocin sta u tudjoj zemlji bez nikakvog prava zlocinom rade da niko nemaju pravo da silom sprece srbiju od njenih prava njene zemlje niti naroda srbija i narod se nalazi i jesu u svojoj sopstvenoj zemlji u srbiji i da nemaju pravo da oni silom sebi daju za pravo u tudjoj zemlji sto nikakvu nemaju niticese dozvoliti jeste pravo srbije da brani odbrani svoje pravo svoju zemlju sto niko nemaju pravo da je spreci to nikuda nema niti postoji i da jeste pravo stbije da vrati svoju vojsku u svojoj zemlji kao i policiju niko nemaju to pravo da spreci srbiju od njenih prava u njenoj zdmlji niti rezoluciju 1244 SB UN !!!

  10. Pozivamo Zapad da konačno ućutka svoju lažnu propagandu, da prestane da krivi za incidente na Kosovu očajne Srbe koji mirno, bez oružja u rukama pokušavaju da brane svoja legitimna prava i slobode“, poručuje Zaharova.
    Jeste tako !
    Jedina šansa da se obezbedi mir – formiranje Zajednice srpskih opština
    Jeste tako ! i da jeste obaveza od 10 godina sto silom i lazima izbegavaju svih tih godina i da silom zla da stvaraju bez nikakvog oraca sto se i vidi !
    Jedan od zahteva Prištini koji je pre dva dana izneo američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer, bio je taj da novoizabrani gradonačelnici funkcije obavljaju u alternativnim objektima. Sto ne vaze niti imaju pravo da rade bilo kuda na severu kosova jesu nevazeci nezakoniti iillegalnih laznih gradonacelnika kao i samih nevazecih izbora sto jesu nezakoniti illegalnih i nemaju pravo za nikakvih izbora u srpskoj zemlji i pokraini !!!

  11. Zaharova, sa druge strane, smatra da je ovaj zahtev – polumera.

    „Potrebni su odlučni koraci za deeskalaciju situacije umesto polumera poput američke ideje da se novoimenovani gradonačelnici privremeno izmeštaju iz opštinskih zgrada i preseljavaju u druge objekte“, poručuje ona.
    Sto nikakvog prava nemaju jesu nezakoniti i jesu illegalni i ne vaze niti se vaze nemaju nikakvog prava niti se vaze laznih nezakonitih gradonacelnika niti bilo kojim drugim objekata nisu vazeci niti laznih izbora sto nemaju pravo u srpskoj zemlji !
    Kaže da je formiranje ZSO ključna stvar za mir i stabilnost, kako na Kosovu, tako i u regionu.

    „Formiranje zajednice srpskih opština u pokrajini u prvobitnom obliku, kako je to predviđeno pisanim sporazumima Beograda i Prištine uz garancije Brisela pre deset godina i dalje je zadatak broj jedan, to je ključni uslov za dijalog, koji je jedina šansa da se obezbedi stabilnost i bezbednost u regionu“, zaključuje Marija Zaharova. Jeste tako !!!

  12. Pored svakodnevnih saopštenja sa Zapada, ali i iz regiona, gotovo su neprimetne reakcije Ruske Federacije o novoj krizi na Severu Kosova koja je usledila nakon odluke prištinskih vlasti da nasilno, uz pripadnike specijalne Kosovske policije, zauzmu tri opštinske zgrade. !!!

  13. Zaharova o krizi na Severu: NATO najodgovorniji, Srbi nisu krivi, nije kasno da se preokrene istorija lažnih izbora !!!

  14. Svega sto su prekrsili i silom krse sva prava i zakona pravima medjunarodnog prava prava srbije u njenoj zemlji sto se ne dozvoljava samu rezoluciju 1244 SB UN sto vodi do rata to je zlocin jer svega rade nezakonito jeste illegalno i to se nesme raditi u tudjim zemljama i to sami silom i svakim zlocinom bez nikakvog prava silom rade sto nikakvog prava nemaju u tudjoj zemlji i sami silom sebi daju za pravo sto nikakvu nemaju niko nema pravo da silom radi sta god zeli u tudjoj zemlji to jeste zemlja srbije njeno pravo i jeste njena zemlja sto niko nema pravo da odluci naredi niti da je spreci od njenih prava niti njene zemlje i da rade silom sta god zele to nikuda nema niti postoji niticese dozvoliti jer to pravo nemaju da rade to je zlocin !!!

  15. Takose nesme raditi u nicijim zemljama da sami sebi silom daju za pravo sto nemaju niko u tudjoj zemlji niticese dozvoliti jer rade nezakonito svakim zlocinom sto jeste svega zlo i prekrseno jos i svakom silom da opljackaju srbiju u njenoj zemlji gde to ima sto se nikada nece dozvoliti sve je to zlocin bez nikakvog prava sto rade bezakonja netazakonito zlocin sto nemaju pravo da rade i to sami sta god zele to niko u svojoj zemlji ne dozvoli sto jeste zlocin i da silom opljackaju tudje to nikuda nema niti postoji nitise dozvoli to pravo niko nemaju jer manipulisu svega sto se i vidi i silom zla stvaraju sto nemaju prava svega je kopmpletno zlocin bez nikakvog prava u zemlju srbije nezakonito jeste illegalno !!!

  16. Sama rezolucija 1244 SB UN se nesme prekrsiti to jeste pravo i prava srbije u njenoj zemlji sto se nemoze izbeci niti silom opljackati to je zlocin sto se nemoze dozvoliti to pravo niko nemaju u tudjoj zemlji i zato izbegavaju rezoliciju 1244 SB UN sto se nemoze izbeci i da sami rade silom sta god zele gde to i ima to nijedna zemlja ne dozvoli u svojoj zemlji nitice srbija to jeste njeno pravo i njena zemlja !!!

  17. To je ta sto propagira rusku „istinu“ u kojoj ne sme da se kaze da je Ukrajini rat?

  18. To je ta koja je kategoricki tvrdila pre Agresije na Ukrainu da napada nece biti i da je to Propaganda Zapada.

  19. Čekam da se završi to u Ukrajini i
    „Počiste“ ti banderovci, pa da vidimo šta će onda biti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.